A RÖAK-Sport36 újonc együttese hazai pályán, a várakozásoknak megfelelően nyert a Vasas fiataljai ellen, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21-es korosztálya pedig három szettben kapott ki a székesfehérváriak otthonában. Az alapszakasz első köre után a Diamant magabiztosan őrzi negyedik helyét a Balatonfüred, MÁV, Pécs trió mögött, a RÖAK pedig – fokozatosan játékba lendülve – már a hatodik helyen áll a tabellán.

Női röplabda NB II, Nyugati csoport, 9. forduló

RÖAK-Sport36 Kaposvár – Vasas Óbuda U21 3:0 (22, 11, 22)
Kaposvár, Kodály iskola. V.: Prukner T., Hegedűs.
Kaposvár: Grábner, Rák, Bába, Szelle, Witz, Koczka. Csere: Nagy E. (liberó) Nagy R, Sólyom, Matesz, Orczi, Száraz. Edző: Sántosiné Oláh Edit.

Sántosiné Oláh Edit: A mérkőzést végig kézben tartva szereztük meg a 3 pontot. Mindenki maximálisan próbált az eredményhez hozzátenni. Az 1. kör után még kicsit mindig az összeszokottság hiánya látszik, hisz munka mellett, egymást váltva, tudnak edzésre illetve mérkőzésre járni a játékosok! A mutatott egyéni teljesítmények viszont dicsérendők.

MÁV Előre SC - 1. MCM Diamant-Kaposvári Röplabda Akadémia 3:0 (17, 12, 12)
Székesfehérvár. V.: Barabás, Barabás.
MÁV: Berkó L., Sziládi V., Kiss A., Blázs E., Orosz B., Petri I. Csere: Kovács E. (liberó), Nagy A., Huszár I., Budai V. Vezetőedző: Fésüs Irén.
Kaposvár: Kalmár, Mészáros, Váldi, Hock, Zsom, Wágner. Csere: Rucz (liberó), Szerecz, Udvarácz. Edző: Szelle Dóra, másodedző Duduka Ingrid.

Fésüs Irén: Végre volt a játékunknak ritmusa, viszont nagy hiányosságunk még mindig a hatékony sáncolás, amin változtatnunk kell. Kifejezetten örülök neki, hogy a cserék is jól be tudtak szállni a játékba.

Szelle Dóra: Betegség és sérülés nehezítette a felkészülésünket, és a mérkőzésről is négyen hiányoztak emiatt. Ezt a terhet nem bírtuk el, nem tudtuk megnehezíteni az NB II. egyik bajnokesélyesének dolgát.

Címkék: nb2, röak, sport, röplabda