Majd egy órás csúszással kezdődött el a találkozó, hat perccel a bemelegítés vége előtt ugyanis Hendlein zsákolásánál megdta magát a hazai gyűrű. Szomszédvári rangadó ide vagy oda, addig egy palánknál melegítettek a riválisok - kezdi összefoglalóját a bb1.hu

Ha kis csúszással is, de lassan kezdődik a KKK-Pécs rangadó! #kkk #pécs #elszálltapalánk #timelapse

21 Likes, 1 Comments - KaposPont (@kapospont) on Instagram: "Ha kis csúszással is, de lassan kezdődik a KKK-Pécs rangadó! #kkk #pécs #elszálltapalánk #timelapse"

Chris Dunn némi meglepetésre nem került be a kezdőbe hazai oldalon, a derákbántalmakkal küzdő játékos helyett Bakinak szavazott bizalmat Fekete Ádám. Az egy órás csúszás a kaposváriakat zavarta meg kevésbé, akik Ivosev öt pontjával hamar elhúztak. Durham és Supola büntetőivel zárkóztak aztán a baranyaiak, de Baki hármasa hamar megálljt parancsolt. A folytatás is a hazaiaknak sikerült jobban, öt és fél perc elteltével Blaskovics ziccere után 14-5-ös állást jelzett a tábla, Csirke Ferenc pedig rögtön időt is kért. A negyed végére aztán fogyni kezdett a hazai előny, a Pécs egy 9-0-s rohanással 19-16-ra zárkózott fel tizenkét pontos hátrányából. Mo Evans hármasa hozott aztán kis megnyugvást a KKK-nak, a játékrészt pedig végül 22-16-ra nyerte meg a házigazda.

Jól kapta el a rajtot a második negyedben is a Kaposvár, amely Hendlein, Spica és Dunn kosaraival 6-0-val kezdett. Csirke Ferenc így alig másfél perc elteltével újfent időt kért, ezt követően pedig apránként faragott is hátrányából csapata. Fekete Ádám 34-27-nél szintén kért egy időt, miután zsinórban hat pontot kapott a KKK. Sokáig azonban veszélyes közelségbe nem tudott érni a PVSK, mivel kaposvári oldalon jól járt a labda, megvoltak a tiszta helyzetek, és a triplákat is jobban dobták, mint a legutóbbi hazai meccsen. A hajrára aztán csak felküzdötte magát öt pontra a Pécs, de az utolsó szó Ivosevé volt, az ő kosarával alakult ki a 44-37-es félidei eredmény.

A harmadik negyed kezdetén tovább folytatta a zárkózást a Pécs, egészen két pontra jöttek fel, de ekkor Dunn egy hármassal megálljt parancsolt. Csirke Ferenc csapata azonban folyamatosan lopta eztuán is a távolságot, és egészen egy pontra felértek, ám ekkor néhány támadásbeli hibájukat kihasználva a lerohanásokból és büntetőkből megint stabilizálta előnyét a KKK. 57-52-es állással fordultak rá a csapatok azt utolsó három percre,  a PVSK pedig újabb rohamot indított. Demeter hármasával megint két pontra olvadt a különbség, mi több, a negyed vége előtt nem sokkal Simon triplája már pécsi előnyt jelentett.

Az utolsó periódusnak így 58-57-es vendég vezetéssel indultak neki a csapatok, Simon duplájával pedig már hárommal ment a vendég gárda. Dunn hintett eztán egy nagyon fontos triplát, innentől fogva pedig egy parázs hangulatú, ki-ki meccs alakult ki. Durham kosarával 67-65-re vezetett a Pécs, de Ivosev egy triplával gyorsan fordított. Djukics duplája után kivédekeztek egy kaposvári támadást a vendégek, majd a fordulásból Simon vágott be egy hármast, amivel 72-68-ra ellépett a PVSK. Fekete azonnal időt kért, de mind hiába, 2:49-cel a vége előtt Djukics egy hármast is berámolt, amivel már hatra hízott a vendég előny. Büntetőkkel tartotta magát meccsben a KKK, ráadásul az utolsó percekben Supola után Budimir és Simon is kipontozódott a Pécsnél. Dunn dobott be kettőből kettőt a vonalról, amivel 54 másodperccel a vége előtt 75-75-re egalizált a Kaposvár. Durham és Dunn is értékesített eztán még két-két büntetőt, majd a meccs utolsó támadását a vendégek vezethették.

A végső dobás végül Sarlijára jött ki, aki közvetlen közelről, a dudaszó pillanatában betalált. Némi videózás után a játékvezeők megadták a dupláját, ami után hatalmas fiesztába kezdtek a pécsi játékosok és szurkolók...

Mutatjuk az edzői értékeléseket:

A teljes mérkőzés pedig itt nézhető vissza:

Kaposvári KK - PVSK 77-79

Uploaded by KaposPont on 2017-11-19.

Kaposvári KK - Pécsi VSK-VEOLIA 77-79 (22-16, 22-21, 13-21, 20-21)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok V.: Papp P., Ádám J., Pozsonyi L. (dr. Gencsev P.)

Kaposvár: Evans 3/3, Baki 8/6, Ivosev 23/6, Hendlein 10, Spica 5 Csere: Dunn 24/12, Blaskovits 4, Grebenár -.

PVSK: Durham 20, Supola 5/3, Budimir 12, Dukics 7/3, Sarlija 15 Csere: Simon 10/6, Demeter 3/3, Antóni 5/3, Harazin 2.

Címkék: pécsi vsk, kaposvári kk, kosárlabda, sport