Az elmúlt években igazi klasszikusnak számított a Kaposvár és a Kecskemét mérkőzése. Idei első összecsapásuk pikantériáját viszont az adja, hogy viszonylag nagy jövés-menés volt a két együttes között a nyáron: Dávid Zoltán és Deák Márk a hírös városba tette át a székhelyét, míg a korábbi kecskeméti Pápai Péter mellett Horváth Kristóf is a rekordbajnokot választotta.

- Mindenképpen egy nagyon jó mérkőzésre számítunk és reménykedünk abban, hogy győzelmet fogunk aratni Kecskeméten. A kazincbarcikai mérkőzésüket láttuk többen is. Nagyon jó erőt képviselnek, sokat erősödtek a tavalyi évhez képest, úgy gondolom, hogy nagyon össze kell szedni magunkat, hogy megtudjuk őket verni - tette hozzá Horváth Kristóf.

A kecskemétiek erőssége azonban nem csak a játékoskeretben keresendő, hiszen a kispadról ismét a korábbi sikeredző, Sasa Nedeljkovic dirigál.

- Tudjuk, hogy a Sasa visszament oda, nagyon jó edző, nagyon kemény edzéseket tart, felkészíti mentálisan is a játékosokat, nagyon kiélezett csatára számítok. Aki kifog egy jobb napot, akinek jobban pattan a labda , az fog nyerni - mondta a Fino Kaposvár liberója, Pápai Péter.

null

A Kecskemét hétközben 3:0-ra nyert a MAFC otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjében, a Fino ellen pedig szintén győzelemre készülnek.

- Mi teljesen úgy vagyunk vele, hogy nekünk ez a következő meccs, meg kell nyerni, úgyhogy mi ennek megfelelő fogunk játszani. Nálunk is vannak sérültek, meg igazából nem abban az állásban állunk fel, amiben gyakoroltunk 3-4 hónapon keresztül, de én abszolút nem tartok, hogy hazai pályán itt meglepne minket a Kaposvár - nyilatkozta a KaposPontnak a kaposváriak korábbi játékosa, Dávid Zoltán.

A kecskemétiek egyébként az idei hazai mérkőzéseiket egyaránt 3:0-ra nyerték, igaz a Fino sem veszített még szettet idegenben. Hogy melyik sorozat folytatódik tovább, az kiderül vasárnap délután.

Címkék: fino kaposvár, röplabda, kecskemét, nb1, sport