Ismét rapid sakkversennyel tisztelegtek Böszörményi Nagy Géza, olimpiai bajnok sakknagymester és korábbi kaposvári kórházigazgató előtt Kaposváron. Az 1927-és és 1928-as sakkolimpián aranyérmes sakkozónak 12. alkalommal állítottak emléket a róla elnevezett viadallal.

Ezúttal felnőtt és 12 év alatti kategóriában lehetett nevezni. A szervezők célja az volt, hogy fellendítsék a sakkozó életet a megyében.

- Elsősorban azt szeretnénk, hogy a környékbeli sakkozás minél népszerűbb legyen és ezért azt szeretnénk, hogy minél több fiatal sakkozó jelenjen meg a versenyeinken - válaszolta Bálint János, a verseny egyik szervezője.

Érkeztek is sakkozók szép számmal a megye számos pontjáról. Összesen harminchárman ültek asztalhoz.

- Elsős koromban kezdtem el, akkor megtanultam, hogy kell lépni a bábukkal. Amúgy megtetszett, és sakkozgattam. Még Kaposmérben kezdtem járni negyediktől, Visnyeszéplak helyett, akkor mentem le sakkszakkörre, onnantól jártam versenyekre - tette hozzá Gavallér Bogát Bendegúz.

Nem csak Somogyból, de Pécsről és Nagykanizsáról is eljöttek Kaposvárra a Böszörményi Nagy Géza emlékversenyre.

A felnőttek között végül a bárdudvarnoki Máthé Gáspár bizonyult a legjobbnak, míg a 12 éven aluliaknál, a lányoknál a nagykanizsai Beznicza Míra, a fiúknál pedig a kaposmérői Máté Adrián végzett az első helyen.

Címkék: Böszörményi Nagy Géza, sakk, emlékverseny, sport