Az első felvonásban három szettlabdájuk is volt a pécsieknek, Demeter György tanítványai azonban hárítani tudták a próbálkozásokat.

A folytatásban összeszedettebb volt a rekordbajnok, 0:2 után azonban megint belelkesedtek a hazaiak, akik 17-14-re el is húztak.

A Fino viszont innen is fordítani tudott és végül ha kicsit nehezebben is, de Pécsen is diadalmaskodtak.

Hazai oldalon a kubai Salazar 19 pontig jutott, míg a kaposváriak közül Horváth Kristóf volt a legeredményesebb a maga 15 pontjával.

Gyöngyösi Zoltán: "Ma a vereség ellenére kitűnőre vizsgázott a csapatom, a küzdőszellemmel és a mutatott játékkal is elégedett lehetek. Centereinkre rájár a rúd, így két junior játszott ezen a poszton, és hozták, ami elvárható. Dolgos jól irányított, Kaszásnak bravúr-védekezései voltak, Horváth Balázs és Salazar pedig ponterősen játszottak, így tudtunk ilyen pontarányt elérni a nálunk jóval fajsúlyosabb kaposvári csapat ellen. Egyetlen hiányérzetem, hogy az első szettet a több játszmalabda ellenére sem tudtuk megnyerni. Jövő héten dupla fordulónk lesz, egy nagyon fontos mérkőzéssel, amihez a mai teljesítményünk kellő önbizalmat adhat."

Demeter György: "A fegyelmezetten játszó és igen jól támadó Pécs ellen meg kellett küzdenünk a győzelemért. A folytatásban javulnunk kell nyitásban és védekezésben."

PTE PEAC – Fino Kaposvár 0:3 (-27, -20, -21)
Pécs, 100 néző. V.: Farkas L., Éri.

Pécs: Dolgos 1, Fodor 4, Turcsics 2, Salazar 19, dr. Horváth 18, Várhalmi 4. Csere: Kaszás (liberó), Pordán, Portik, Pólics 2. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Kaposvár: Horváth K. 14, Vajda 9, Keen 2, Nikolov 13, Nagy J. 9, Kalmár 8. Csere: Pápai (liberó), Szabó Barna. Vezetőedző: Demeter György.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 6:8, 13:16, 19:21. II. játszma: 6:8, 13:16, 17:21. III. játszma: 8:5, 16:13, 19:21.

 

Címkék: pte-peac, fino kaposvár, nb1, röplabda, sport