Ezúttal nem egy iskola tornaterme, vagy aulája adta a helyszínt a Somogy Megyei Tájfutó Szövetség legutóbbi teremtájfutó versenyén. A fiatalok a Pannon Lovasakadémia fedeles lovardájában keresgélhették az ellenőrző pontokat.

"Az egyetem és a lovsakadémia segítségével sikerült ezt az ötletünket valóra váltani, hogy a lovardában rendezzünk egy, kvázi teremtájfutó versenyt. Az adottságai ugye hasonlóak, talán a tér egy picit nagyobb, mint egy átlagos tornaterem. Meg a talaj nehezebb, mivel homokos talaj van. De egyébként a verseny jellege az teljesen hasonló egy teremtájfutáshoz." - árulta el Ifj. Pavlovics György, a Somogy Megyei Tájfutó Szövetség titkára.

A versenyzőknek négy pályát kellett teljesíteniük. A lovarda területén összesen 22 ellenőrző pont volt, az egyes pályákon azonban ezek közül csak nyolcat-tízet kellett érinteni.

tájfutás lovarda

"Most, hogy ha valaki hibázik, tehát rossz pontot fog, vagy kihagy egyet, akkor az rögtön hibapontosnak számít, tehát nem lesz összetett eredménye. Tehát itt tényleg a lassan járj, tovább érsz mondás nagyon helytálló." - tette hozzá Ifj. Pavlovics György.

Az új környezet, és és a díjugrató akadályokkal tarkított pálya minden résztvevő tetszését elnyerte.

"Egy kicsit nehéz volt, de régóta tájfutok, ezért már megszoktam, hogy nehezebbek a pályák." - mondta Müller Sarolta.

Pavlovics Balázsnak pedig az tetszett a legjobban, hogy a megszokotthoz képest sokkal különlegesebbek voltak az akadályok.

A Somogy Megyei Tájfutó Szövetség legközelebb november 19-én vasárnap rendez újabb teremtájfutó versenyt. A helyszín akkor a Kaposvári Egyeten sportcsarnoka lesz.

Címkék: tájfutó verseny, teremtájfutás, lovasakadémia, sport