Szécsi Zoltán távozása óta már Id. Berta József vezényli a Kaposvári Vízilabda Klub edzéseit. Ahogy a csapatnak, a másodedzőből vezetőedzővé előlépő szakembernek sem volt sok ideje a kialakult helyzeten rágódnia, hiszen rengeteg a teendő a csapatnál.

A KVK-ra szombaton az OB1-ben a bajnokság címvédője, a magyar kupa- és BL-győztes Szolnok ellen egy hazai összecsapás vár, utána pedig sorra jönnek azok a rangadók, amiket hoznia kellene a csapatnak a felsőházba kerülésért vívott harcban.

- Sok a teendő. Megpróbálom majd mindenképpen a magam irányába fordítani a csapatot, az elképzeléseimhez. Nem lesz könnyű, eleve más az elképzelésem sokmindenről, mint ami korábban volt. Bízunk benne, hogy jó lesz. A csapat úgy néz ki, hogy akarja, csinálja, kőkemény edzések voltak a héten. Nem erre a hétvégére készülünk, hanem a következő mérkőzésekre, amikor jönnek a rangadók, azokat kell mindenféleképpen idegenben, meg itthon megnyerni - tette hozzá id. Berta József.

Ugyan a KVK-ra holnap kemény ütközet vár a szolnok ellen, Berta József már ennél jóval előrébb tekint. A Tisza-partiak a világ legjobb csapatának számítanak, így a Kaposvárnak a céljai eléréséhez nem ezen a mérkőzésen, hanem az ezt követőkön kell hoznia a pontokat.

Az első két bajnokin elszenvedett vereség és az edzőváltás mellett pozitív dolgok is történtek a KVK életében. A kaposvári vízilabdázás történetében ugyanis először meghívót kapott a magyar válogatott bő keretébe egy játékos, nevezetesen Sántavy Máté.

- Nagyon nagy megtiszteltetés és öröm ez. Plusz motiváció, hogy behívtak, igaz még csak a bő keretbe, két edzésre, de mindent meg fogok tenni azért, hogy esetleg a továbbiakban is visszahívjanak és megragadhassak ebben a közösségben - mondta stábunknak Sántavy Máté, a Kaposvári Vízilabda Klub játékosa.

Az Universiade-győztes játékos szerint a válogatott összetartás mellett az OB1-ben kell bizonyítania Märcz Tamásnak, hogy helye van a nemzeti csapatban. Sántavynak ezért már a Szolnok ellen is lesz plusz motivációja, hiszen, ha a világ- és olimpiai bajnokokkal felálló csapat ellen jó teljesítmányt nyújt, arra biztosan felfigyel a szövetségi kapitány.

A szombati Kaposvári Vízilabda Klub - Szolnoki Dózsa mérkőzés 16 órakor kezdődik majd a Kaposvári Virágfürdő 50 m-es medencéjében.

Címkék: kaposvári vk, szolnok, bajnoki, sport