A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) idén szeptember 29-én rendezte meg az Európai Diáksport Napját, amely hazánkban ezer iskolát és háromszázezer gyereket mozgatott meg. A sportnaphoz köthetően az MDSZ videoblogger, azaz vlogger pályázatot is hirdetett, amelynek sikere jól mutatja, hogy a fiatalok közül egyre többen állítanak elő videós tartalmakat.

Negyvenöt pályázat érkezett be a zsűrihez, amiből jól látszik az a tendencia, hogy ma már egyre több fiatal készít vlogot és hoz létre önálló YouTube csatornát, amelyen közzéteheti videóit. „A gyerekek körében népszerű vlog műfaja alkalmas eszköz arra, hogy valaki élményszerűen, és saját szemszögéből mutassa be, miért jó sportolni. Az MDSZ küldetése többek között az, hogy megszeretessük a gyerekekkel a sportolást, hiszen szeretnénk, ha felnőttként a mozgás a mindennapi életük részévé válna, ezért írtuk ki pályázatunkat. Reméljük, hogy a sporttal kapcsolatos videós tartalmak is egyre népszerűbbek lesznek a gyerekek körében” - mondta el Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

A pályázaton első helyezést ért el videójával Markus Hunor Airton, a szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola diákja, második lett Takács Noel, a marcali Mikszáth Utcai Általános Iskola tanulója, a harmadik legjobb vlog pedig Tasi Balázsé lett, aki a budapesti Körősi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola sportnapját mutatta be. A különdíjat a Barcsi Általános Iskola Deák Ferenc tagiskolájának pályamunkája kapta, mivel a legtöbb like-ot sikerült begyűjtenie a pályázati időszakban.

Címkék: tanuló, vlog, diáksport, iskola, Somogy