A hétvégén rendezték a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivált, ahol Somogy megye futói előkelő helyezéseket értek el - számolt be róla a szervező Budapesti Sportiroda.

A rekord számú, 31920 nevezővel induló fővárosi futóversenyen 59. helyen ért célba a 37 éves nagyatádi Janota Zoltán (Nagyatádi Triatlon S.E) 2:56:45-ös idővel. A hölgyek mezőnyében a 28 éves kaposvári Schmidt Glória remekelt, hiszen a 79. helyen ért célba.

Fotó: MTI/Mónus Márton
Fotó: MTI/Mónus Márton

A megye legfiatalabb futói Balatonlelléről érkeztek. A 21 éves Mészáros Márton, és a 19 éves Miseta Nóra is a maratont futotta le. Nóra ezen felül a  korcsoportjában a harmadik helyen végzett. A legidősebb megyei indulók a 76 éves nagyatádi Szüts Miklós, és az 59 éves kaposvári Csapóné Szarka Edit, az Actimel 10 km-es távon értek célba.

Minden idők legnépesebb magyarországi szabadidősport rendezvényén rekord született a külföldi nevezők számában is. A két nap során 81 országból 5400-an érkeztek Budapestre. A maratoni mezőny 40 %-a külföldi volt. Jöttek futók Új-Zélandról, Chiléből és Costa Rica-ból is. Magyarországról 1033 településről érkeztek jelentkezések, azaz minden harmadik településről. A legidősebb induló a 84 éves Kenyér Imre volt.

 

Címkék: Somogy, futás, maraton, Budapest, verseny, sport