Az eddigi legnehezebb erőpróba várt a Kaposvári KK-ra ebben a fordulóban - kezdi összefoglalóját a bb1.hu. A Jászberény, valamint a MAFC ellen mondhatni kötelező győzelmeket hozott a somogyi alakulat, a Körmend viszont az első olyan ellenfelük volt, amely, ha csak a kereteket nézzük, erősebbnek tűnt náluk. A Kaposvár azonban az utóbbi években többször bizonyította, hogy hazai pályájukon egyik nagycsapat sem mehet biztosra - ezt a Körmend tavaly meg is tapasztalta, amikor januárban tizenegy ponttal verte őket a KKK.

A két csapat idei összecsapása parázs csatát ígért, hiszen ahogy a hazaiak, úgy a Körmend is két győzelemmel kezdte a bajnokságot. Vendég oldalon ezúttal Justin Tuoyo maradt ki a keretből a légiósok közül, míg a Kaposvárnál Baki Gergelyre szemsérülése ezúttal sem számíthatott Fekete Ádám.

Dunn és Evans kosaraival villámrajtot vett a KKK, előbbi egy ziccert, Evans pedig futtából egy hármast vágott be. Az első percekben remekül pattanóztak a hazaiak, ötször is visszaszerezték például a labdát a saját kihagyott dobásaik után. Az egyik ilyen alkalomnál ráadásul Evans gólpasszából Spica két pontot is szerzett, amivel akkor 9-2-re vezetett a Kaposvár, Potocnik pedig magához is rendelte eztán az övéit. Nézőként is, de játékosként meg aztán pláne bosszantó volt, hogy a negyed közepére harmadszor kellett megszakítaniuk a játékvezetőknek a mérkőzést, ugyanis az eredményjelzőt, valamint a támadóidőt jelző órákat megbabonázta a technika ördöge.

Miután újraindították a rendszert, közel tíz percnyi kényszerszünet után végre folytatódhatott a meccs, s úgy festett, ez a közjáték a Kaposvárt zavarta meg kevésbé. Ivosev két büntetője, valamint Spica középtávolija után már 15-2-re vezettek a hazaiak, Potocnik pedig újra időt kért. Ferencz kozmetikázta egy triplával kicsit az eredményt, de nem sokkal később Evans is behintett egyet, majd Hendlein értékesített két büntetőt, így még tovább nőtt a különbség. (20-5) A játékrész végén nagyot hajrázott a Körmend. Davis, Wright és Fanning kosaraival egy 7-0-t repesztettek a vasiak, ezzel pedig tízen belülre férkőztek. (20-12)

A második negyed elején tovább folytatta a zárkózást a vendég gárda Csorvási 2+1-ével. Papp Péter hármasával csak ideig-óráig tartotta a lépést a Kaposvár, ugyanis a Körmend védekezése folyamatosan javult, és támadásban is pontosabbá váltak, Davis kosarával pedig már kettő pontra olvadt a KKK előnye. Természetesen jött is az időkérés Fekete Ádámtól, ami után Dunn a kezébe vette az irányítást. Remek egy-egyezésekkel bontotta meg a védelmet, amikből vagy gólpaszt adott, vagy ő maga szerzett kosarat, vezérletével pedig újra tízre tornázta fel a különbséget a házigazda. A nagyszünetre ebből nyolc maradt meg, köszönhetően Evansnek, aki másodpercekkel a negyed vége előtt még bezörgetett egy triplát. (39-31)

Ivosev és Spica dupláival indult a harmadik felvonás, így újra több mint tízzel vezetett a KKK. Nem sokra rá Davis hármasa után Blaskovicsra fújtak sportszerűtlent a Kaposvárnál, Fanning pedig két büntetőt értékesítve hét pontra faragta a hátrányt. Ivosev lépett ekkor elő a hazaiaknál, s vette a vállára a csapatot. Nem bírtak vele a palánk alatt védekezésben, pontjaival pedig tartani tudta a még megnyugtató távolságot a Kaposvár. Fanning sem akart lemaradni a pontgyártásban, faulttal együtt vágott be egy hármast, s a büntetőt sem hagyta ki. Ivosevnek azonban erre is volt válasza, igaz ő "csak" fault nélkül dobott be egy triplát. A negyed végéhez közelítve megint Dunn villant meg a KKK-nál, kétszer is hatalmas labdát adott Hendleinnek, a kaposvári csapatkapitány egymás után szerzett négy pontjával pedig 61-53-ra vezetett a hazai együttes. A negyed végén Csorvási tudott még eredményes lenni közelről, így 61-55-ös állásról kezdődhetett az utolsó játékrész.

Ivosev kettese jelentette az első kosarat az utolsó tíz perc elején, melyre Ferencz a sarokból egy hármassal felelt. Alig egy perccel később újabb körmendi triplának örülhettek a vendég szurkolók. Fanning talált be kintről, kosarával pedig már lőtávon belülre ért csapata. (63-61) Fekete Ádám időt is kért, hogy rendezze a sorokat, de mind hiába, Ferencz újabb hármasa után már a Körmend vezetett. A hazaiak azonban nem rezeltek be ettől, gyors négy pontot szerezve újra ők álltak előrébb. (67-64) Mi több, Evan bepörkölt egy újabb hármast, majd Davis sportszerűtlenje után Dunn dobott be két büntetőt, illetve Ivosev szerzett két pontot a labdabirtoklásból, így újra jelentősebb előnyre tettek szert a hazaiak. A Körmend persze az utolsó pillanatokig küzdött, de kosaraikra mindig megvolt a válasz a túloldalon, így nem tudták utolérni a hazaiakat. A kaposváriak végül 86-78-ra győztek, így ők maradtak hibátlanok.

Kaposvári KK – Egis Körmend 86-78 (20-12, 19-19, 22-24, 25-23)

Kaposvári Városi Sportcsarnok,

V.: Földházi T., Ádám J., Mészáros B. dr. (Pázsitka F.)

Kaposvár: DUNN 16, Evans 12/12, IVOSEV 23/3, HENDLEIN 22, Spica 10. Csere: Papp 3/3, Blaskovits -, Hock -, Grebenár -.

Körmend: Wright 8/6, Hollins -, FANNING 25/6, Koch 11/9, Csorvási 9. Csere: Davis 13/3, Ferencz 12/9, Németh Á. -, Horti B. -, Halász -.

Kipontozódott: Spica (39. perc)

Nézzék vissza a mérkőzést Mihályfalvi Péter kommentálásával!

Kaposvári KK - Egis Körmend 86-78

Uploaded by KaposPont on 2017-10-13.

Címkék: körmend, kaposvári kk, kosárlabda, sport