Szvoboda Bence számára az idei magyar motokrosszbajnokság tulajdonképpen egy jutalomjáték volt csapata részéről. 25 éves korára már mindent megnyert idehaza, amit ebben sportban lehet: kétszer volt junior bajnok, hatszor felnőtt egyéni bajnok, ötször pedig csapatbajnok. A 2017-es évben elsősorban a nemzetközi versenyekre koncentrált, a hazai sorozatban csupán vendégszerepléseket vállalt.

A nyársapáti szezonzárón újra láthatta őt a hazai közönség, és nem is okozott csalódást a szurkolóinak. A 2017-es MX2-es cseh bajnoki címével a zsebében felszabadultan motorozhatott a számára tét nélküli versenyen. Klasszisához mérten dominálta a napot: minden edzésen és futamban ő lett a legjobb, így a nap végén megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

- Most nem én voltam a legfontosabb, hanem a csapattársaim, hiszen ők az egyéni felnőtt bajnoki címekért szálltak harcba, amire nekem nem volt esélyem. Büszkén mondhatom, hogy a múlt hétvégi kaposvári Junior MX2-es elsőség után, a felnőtt MX2-ben és az MX Open kategóriában is a csapattársaim lettek a bajnokok. Büszke vagyok rájuk, és az éves munkájukra, úgyis mint versenyzőtársuk, úgyis, mint edzőjük. Az ő sikerük most számomra sokkal fontosabb, mint ez az egyéni győzelem - nyilatkozta a leintés után a trónját fosztott bajnok.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szvoboda Bence helyét Hugyecz Erik (25) vette át a királykategória trónján az MX Open kategóriában, az Élsport MX2-esek régi-új bajnoka Varga Imre (19) lett, a Junior MX2-es titulus pedig Kiss Márkhoz (17) vándorolt a 2017-es évben.

Az egyéni küzdelmek lezárása után már csak a nagy presztízsű csapatbajnoki cím vár gazdára, amiért természetesen a HTS Team kiválóságai is harcba szállnak Szvoboda Bence vezérletével. Tápióbicskén, október 15-én csapnak össze az ország legjobb krosszcsapatai.

Végeredmény - MX Open, Nyársapát:

1. Szvoboda Bence (HTS Team) - 50 pont
2. Hugyecz Erik (HTS Team) - 44 pont
3. Szőke Márk (Motoaction Monpet Team) - 40 pont
4. Vaclav Kovar (Motoaction Monpet Team) - 36 pont
5. Déczi Balázs (Husqvarna Maurergép Racing Team) - 31 pont

Az MX Open magyar bajnokság végeredménye:

1. Hugyecz Erik (HTS Team) - 223 pont
2. Szőke Márk (Motoaction Monpet Team) - 204 pont
3. Déczi Balázs (Husqvarna Maurergép Racing Team) - 169 pont
4. Pergel Márk (DSF Extrém SE) - 154 pont
5. Szvoboda Bence (HTS Team) - 140 pont

Címkék: Szvoboda Bence, motokrossz, bajnokság, sport