Az első három perc elteltével 2-6 állt az eredményjelzőn - kezdte összefoglalóját a bb1.hu. Vendég oldalról Sefjic kétszer, DeShields pedig egyszer volt eredményes, míg a hazaiaknál Dunn középtávolija volt az egyetlen ami beesett az első négy kaposvári dobás közül. Kisvártatva aztán kezdett belelendülni a házigazda. Hendlein Dupláját két Spica-kosár követte, majd Ivosev volt eredményes egy indításból. A túloldalról erre Sejfic és Rakic válaszoltak, így a negyed feléhez érve egálra álltak a felek. (10-10) Hogy Ivosev nem volt rossz fogás a kaposváriaknak, azt az első negyedben többször is bizonyította, ha úgy adódott, a palánk alól szerzett kosarat, de volt rá példa, hogy ő adott nagy gólpasszt Papp Péternek. A negyed végét a Jászberény szépen meghúzta, Brown és Lucic hármasaival 23-20-ra vezetett a játékrész vége előtt nem sokkal, de az utolsó másodpercekben Spica villant még, így csak egypontos előnnyel mehetett szusszani a JKSE.

A szünetet követően Brown és Rakics vezérletével tovább tudta növelni az előnyét a Jászberény, előbbi egy duplát, a szerb pedig öt pontot tett be a közösbe, így három perc után 30-22-re ment a Berény. Nem sokra rá aztán a lélektanilag fontos tízet is elérte a különbség, Lucuc kosarával érte el a bűvös határt Nikola Lazic csapata. Spica büntetője és Dunn duplája után azonban már nem lehetett nyugodt a vendégek trénere, és ki is kért egy időt Lazic, hogy megállítsa a hazaiak zárkózását. Ez azonban nem vezetett eredményre, mivel Evans kettese és Ivosev büntetői után 36-32-re feljött a Kaposvár. A folytatásban aztán megint a jászberényieknek akadt egy jó periódusa, Lucuc triplája után már újra a közte tízet ostromolták. (34-43) A nyáron ígéretesnek tűnő keret állt össze Kaposváron, néha ebből meg is villantottak ezt-azt a hazaiak, de nagyon sokszor tűnt úgy, hogy támadásban nem teljesen állt össze a csapat, és védekezésben is akadtak hibák, amiket a Berény könnyű kosarakkal bosszult meg. A félidőben így teljesen megérdemelt volt a 46-36-os jászberényi vezetés. (36-46)

A nagyszünet után egy sokkal harciasabb és valamivel pontosabb Kaposvár jött ki az öltözőből, Hendleinék pedig gyorsan le is faragtak nyolc pontot a hátrányukból. Lazic ekkor azonnal időt kért, de Hendlein büntetőit egy jászberényi eladott labda, valamint egy Spica-középtávoli követte, s máris a hazaiak vezettek. A KKK 13-2-vel kezdte a játékrészt, ami láthatóan meg is hozta a kedvüket, s folytatták is remeklésüket, egy Ivosev-ziccer után már 55-50-es kaposvári vezetést jelzett a tábla. A hazaiak egyébként úgy hozták össze ezt a nagy fordítást, hogy a mérkőzésen még nem volt bedobott triplájuk. A negyedet végül 24-8-ra nyerte meg a házigazda, és 60-54-es vezetéssel várhatta a folytatást a két csapat.

A záró etap eleje elég szaggatott játékot hozot, majd' négy perc alatt összesen négy pontot szereztek a felek. Nemsokkal ezután aztán megtört a jég hazai oldalon, Papp Péter bedobta az első kaposvári hármast, csapata pedig továbbra is tartotta előnyét. Mintegy három perccel a meccs vége előtt DeShields, majd Sejfic dobott be egy-egy kettest, amivel három pontra feljött a JKSE, Fekete Ádám pedig ezt azonnal egy időkéréssel reagálta le. A Berénynek eztán több labdája is volt, hogy zárkózzon, de támadásaik pont nélkül zárultak. Bánhatták is ezt nagyon a vendégek, ugyanis Evans ziccere, valamint Dunn hármasa után egy perccel a vége előtt eldőlni látszott a mérkőzés. A végén Evans is bevert még egy hármast, majd az utolsó pillanatokban Sejfic állította be a 76-67-es végeredményt.

Így látták a főszereplők a mérkőzést!

Kaposvári KK - JP Auto-Jászberényi KSE 76-67 (22-23, 14-23, 24-8, 16-13)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok,
V.: Kapitány G., Török R., Vida B. (Dr. Páli K.)

Kaposvár: Dunn 11/3, Evans 10/3, Ivosev 20, Hendlein 8, Spica 22. Csere: Papp 5/3, Hock -, Grebenár -.

JKSE: Deshields 16, Rakics 9, Kerpel-Fronius -, Lucsics 14/6, Sejfic 19. Csere: Brown 7/3, Cseh 2.

Nézze vissza a mérkőzést (technikai probléma miatt az első negyed kissé hiányos)

Kaposvári KK - Jászberény (az első negyed)

Uploaded by KaposPont on 2017-10-06. 

Kaposvári KK - Jászberény 76-67 (a folytatás)

Uploaded by KaposPont on 2017-10-06.

Címkék: jászberény, élő, kosárlabda, kaposvári kk, sport