Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia sikerével ért véget a női röplabda NB II Nyugati csoportjának városi rangadója. Szelle Dóra és Duduka Ingrid tanítványai 3:0 arányban nyertek a RÖAK-Sport 36 Kaposvár ellen a Kodály iskola tornatermében megvívott találkozón.

Két NB II-es újonc mérkőzött meg az új évad második fordulójában, és nagy kérdés volt, hogy a tapasztalat vagy a fiatalság kerekedik majd felül. A RÖAK-Sport36 együttesében korábbi, kizárólag somogyi nevelésű NB I-es röplabdázók léptek pályára, a túloldalon pedig a jövő reménységeit, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatának közvetlen utánpótlását láthatták az érdeklődők.

Witz Viktóriáék ugyan jól kezdték a találkozót, de a KNRC U21-es alakulata a hatásos nyitásokkal, a határtalan lelkesedéssel és a sokat érő mezőnymunkával végül a maga javára tudta fordítani az eredményt. A Diamant fiataljai az első és a második szettben 18-18, aztán már csak 12 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, és ezzel már második sikerüket könyvelhették el az új évadban.

Női röplabda NB II., nyugati csoport, 2. forduló

1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – RÖAK-Sport36 Kaposvár 3:0 (18, 18, 12)

Kaposvár, Kodály iskola. V.: Szabó Zs., Selega.

1.MCM-Diamant: Kalmár V., Mészáros Zs., Hegyi, Szőllősi, Ullrich, Zsom. Csere: Rucz (libero), Váldi , Wágner, Szerecz, Béres, Fehér, Udvarácz. Edző: Szelle Dóra, másodedző Duduka Ingrid.

RÖAK: Tóth E., Matesz, Bába, Orczi, Witz, Vajda. Csere: Nagy E. (liberó), Nagy R., Sólyom, Grábner. Edző: Sántosiné Oláh Edit.

Szelle Dóra: "Gratulálok a lányoknak a győzelemhez. A felkészülésünket betegség és sérülés nehezítette, mindezek ellenére csapatként tudtunk működni a pályán. Öröm volt látni, hogy az edzésen gyakoroltakat a lányok a mérkőzés nagy részében alkalmazni tudták. Kis lépésekben haladunk előre, készülünk a következő mérkőzésünkre."

Sántosiné Oláh Edit: "Mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk. A mai találkozón is jól kezdtünk, erős nyitásokkal próbálkoztunk, de amikor elfáradtunk, előjöttek a pontatlanságok. Dolgozunk tovább: szerdán Magyar Kupa-visszavágó vár ránk Székesfehérváron, a hétvégén pedig a pécsieket fogadjuk."

Címkék: Sport 36, Sántosiné, Szelle, Duduka, RÖAK, Kaposvár