Az utánpótlás műhely vezetői kiemelték: azzal, hogy a röplabda bekerült a hazai látvány-csapatsportok közé, az úgynevezett TAO-körbe, új lehetőségek nyílhatnak meg a közeljövőben.

- Ez az anyagi lehetőség, ne azt jelentse, hogy felelőtlenül olyan dolgokra költünk, ami nem a sportot szolgálja. Azokat az elképzeléseket támogassuk, amelyek eddig is megvoltak és amelyeket anyagi támogatás nélkül is megvalósítottunk. Ezután az anyagiak is jobban rendelkezésre állnak majd, így a mi életünk is könnyebb lehet - tette hozzá Horváth Éva, a Kaposvári Röplabda Akadémia elnöke.

Demeter György, szakmai igazgató elmondta: ezután az akadémián dolgozó edzők munkáját is jobban megtudják becsülni, valamint a fiatalok is jobb körülmények között készülhetnek majd.

Orosz Ferenc, az akadémia ügyvezetője kiemelte: fontos volt, hogy a Kaposvári Röplabda Akadémia az elmúlt években is stabilan működött, így a TAO-körbe kerülés után nem a nulláról kellett felépíteni egy utánpótlás-műhelyt.

Vermesné Dr. Merő Zsuzsanna, a Kaposvári Röplabda Akadémia alapító tagja a mai sajtóeseményen elmondta: a legfontosabb továbbra is az, hogy a férfi és a női NB1-es együttesek számára minőségi utánpótlást nyújtsanak.

A rendezvényen elhangzott: az utánpótlás-bázis kötelékébe már több mint 200 fiatal tartozik, az egyesület pedig nem kevesebb mint 17 korosztályos együttest fog versenyeztetni a 2017/2018-as szezonban.

Címkék: tao, kaposvári röplabda akadémia, évadnyitó, sport