V. Morgen Ferdinánd Emléktorna nemzetközi férfikosárlabda emléktorna döntő:

Desktone Turi Svitavy - Kaposvári KK 70 - 77 (13–20, 21–26, 10–19, 26–12)

Desktone Tury Svitavy: Smithson (10/6), Slezak (15/12), Kerr (9/6), Jelinek (3/3), Roseboro (12). Csere: Teply (8/3), Kotásek (4/3), Pavlovic (5/3), Stria (4/3). Vezetőedző: Lukás Pivoda.

Kaposvári KK: Dunn (16/6), Evans (11/3), Blaskovits (4), Ivosev (26/3), Spica (11). Csere: Hock (4), Bogdán (5), Grebenár (-), Kocsis (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

A kaposváriak tartalékos összeállításban, mindössze kilenc játékossal vették fel a küzdelmet a paksi torna döntőjében - írja a delfinek.hu. Hendlein Roland gyermeke születése okán, Papp Péter pedig a szombati találkozón elszenvedett bokasérülése miatt maradt távol. Filipovity Péter betegség miatt nem tudott a csapattal tartani.

A frissen szerződtetett Blaskovits kezdő ötös tagjaként kapott helyet. A kaposváriak problémáit tetézte, hogy Grebenár korábban sérült kezére már a találkozó elején úgy rá csaptak, hogy a sérült ujjai miatt ismét kispadra kényszerült.

A somogyiaknál Dunn kiválóan játszott és a félidő végéig már 25 VAL-pontos teljesítményt nyújtott. A kaposváriak jól védekeztek az előző nap a paksiakat verő csehek ellen és csak 34 pontot kaptak. A pályára kerülő fiatalok is remekül helyt álltak. A nagyszünet után kilenc ponttal nyerte a harmadik játékrészt Fekete Ádám vezetőedző csapata, így már az is belefért, hogy a fáradtság miatt az utolsó szakaszban a csehek legyenek jobbak. Összességében megérdemelten hódította el a kupát a tartalékos kaposvári csapat.

A felkészülési mérkőzések sora csütörtöktől a kaposvári MTOK VII. Orosz László Emléktornán folytatódik.

Címkék: emléktorna, Paks, döntő, Kaposvár, sport