Mint ismert, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének döntése értelmében a 2017/2018-as évadban a felnőtt NB II alapszakaszában szerepelnek az NB I-es klubok juniorjai, így minden héten éles tétmérkőzések várnak a fiatalokra, a folyamatos játéklehetőség és a fejlődés jegyében. A fiatal és formálódó kaposvári együttes minden tagja középiskolás még, így mindenképpen nagy kihívás lesz számukra a rutinos felnőttek elleni játék.

Az első fordulóban azonban még hasonló korú röplabdázók vártak a Diamant-lányokra, ugyanis az élvonalban újonc Szombathely U21-es alakulata volt az ellenfelük. A somogyi akadémisták semmit sem bíztak a véletlenre, és az első, majd a második játszma megnyerése után a harmadik szettben 23 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, így nem maradt el a titkon remélt siker. 

A kaposvári együttesben ezen a találkozón mutatkozott be a Gödöllőről igazolt feladó, Kalmár Viktória, aki a nyáron tagja volt a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerepelt magyar válogatottnak. 

Szelle Dóra: A rövid felkészülési időszak ellenére, helyenként biztató játékot produkálva, sikerült megnyerni az első tétmérkőzésünket. Örülök a győzelemnek, és annak is, hogy minden benevezett játékosunk pályára léphetett a találkozón. A következő hétvégén, az Országos Ifjúsági Bajnokság első fordulójában is szeretnénk majd jól szerepelni.

Szombathelyi Haladás U21 - 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 0:3 (-18, -19, -23)

Szombathely. V.: Barabás, Őri.

Kaposvár: Mészáros Zs., Kalmár V., Ullrich. Hock, Szöllősi, Hegyi. Csere: Rucz (liberó), Zsom, Wágner, Béres, Udvarácz. Edző: Szelle Dóra, másodedző: Duduka Ingrid.

Címkék: haladás, junior, diamant, sport