Rangos nemzetközi tornán szerepelnek az előttünk álló hétvégén Bosznia-Hercegovinában az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdázói. Zarka Péter vezetőedző tanítványai szombaton és vasárnap Banja Lukában lépnek pályára, és három mérkőzés vár rájuk három bosnyák élcsapat ellen.

Szombaton délután előbb a Tuzla, majd a Mostar lesz az ellenfél, vasárnap délben pedig a házigazda Banja Luka Volley elleni rangadó vár a lányokra.

Ezt a felkészülési tornát már harmadszor rendezik meg Bosznia második legnagyobb városában, és a kaposváriak örömmel fogadták el a meghívást, mert szeretnék tovább bővíteni egyre markánsabb külföldi sportkapcsolataikat. Ráadásként a város hírnevét is öregbíthetik külföldön.

A Diamant az elmúlt hetekben szlovén és horvát együttesekkel is találkozott, korábban pedig egy bécsi gárdával is összemérte az erejét. A klub középtávú tervei között szerepel, hogy olyan eredményeket érjen el a magyar bajnokságban, melynek köszönhetően néhány éven belül elindulhat majd valamelyik nemzetközi sorozatban.

Címkék: Bosznia, felkészülés, nemzetközi, Diamant, torna, sport