Nem mi voltunk a nyolcaddöntő esélyese a mérkőzés előtt, hiszen az ellenünk pályára lépő szerb válogatott tele van NBA sztárokkal. Ennek megfelelően az első negyedben jócskán elhúzott a szerb válogatott, amit a negyed végére sikerült kozmetikáznunk.

Ezután a második negyedet egálra hoztuk, ami azért is nagy bravúr mert a magyar csapat kulcsfiguráit Vojvoda Dávidot és Hanga Ádámot is sikerült a szerbeknek levenniük a pályáról, viszont Perl Zoltán és Keller Ákos tartotta a lelket a csapatban.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A második félidőben végig hullámzó volt az eredmény, többször elhúztak a szerbek közel húsz pontra, de rendre feljöttünk rájuk 8-10 egységre. Ez a különbség megmaradt a mérkőzés végéig is, így egy tisztességes eredménnyel sikerült búcsúznunk a kosárlabda Európa Bajnokságtól.

A fennállásának 15. Európa-bajnokságán szerepelt magyar válogatott 48 év után nyert Eb meccset. A torna tíz napja alatt hat mérkőzést vívott a kontinenstornán a magyar válogatott, ezekből kettőt megnyert, négyet pedig elvesztett. A csapat legjobb dobója Vojvoda Dávid lett összesen 96 ponttal.

Szerbia – Magyarország 86–78 (24–16, 24–25, 21–12, 17–25)
Európa-bajnokság, nyolcaddöntő
Isztambul, Sinan Erdem Arena,1190 néző
V.: Lezcano (argentin), Poursanidis (görög), Yilmaz (török)

Szerbia: Bogdanovics 17/9, Lucsics 11/3, Bircsevics -, Jovics 9, Kuzmics 17. Csere: Marjanovics 14, Macsvan 14/6, Miloszlavljevics 4, Micsics -, Gudurics -.

Magyarország: Wittmann 2, Hanga 1, Vojvoda 11/9, Allen 3/3, Keller 8. Csere: Perl 22/6, Karahodzsics 6, Ferencz 15/12, Eilingsfeld 4, Ruják 6/6, Tóth N. -.

Címkék: Szerbia, nyolcaddöntő, Európa Bajnokság, meccs, válogatott, kosárlabda, sport