Újabb két nemzetközi találkozóval folytatta felkészülési mérkőzéseinek sorát az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata. Zarka Péter vezetőedző formálódó együttese a Horvát Kupa ezüstérmesét, a ZOK Osijek gárdáját látta vendégül a Kodály iskola tornatermében, és mindkét összecsapást 3:0-ra nyerte.

A délelőtti találkozón a kaposváriak nagy kedvvel, motiváltan röplabdáztak, és a szép, eredményes játék sem maradt el. A Diamant az egyik szettben mindössze 11 pontot engedélyezett ellenfelének, és bő egy óra alatt kialakult a 3:0-s végeredmény. Délután már nagyobb csata bontakozott ki a pályán, és a második, majd a harmadik játszma sorsa is csak a ráadásban dőlt el, mindkét alkalommal a somogyiak javára. A horvátok ellen mutatkozott be a brazil Debora Ribeiro Araujo, aki ezen a héten csatlakozott régi-új csapatához.

diamant - osijek

„Újabb két, igazán hasznos mérkőzést vívtunk, és ami a legfontosabb: ismét léptünk egyet előre a csapat kialakítása terén – összegezte a látottakat Zarka Péter vezetőedző.Külön kiemelném, hogy csapatként dolgoztak együtt a lányok a pályán, ami mindenképpen biztató a folytatás előtt.  És természetesen az is lényeges, hogy ismét győztesen hagytuk el a játékteret.”

A Diamant együttesének tagjai a jövő héten sem unatkoznak: péntektől vasárnapig egy rangos nemzetközi tornán szerepelne majd Bosznia-Hercegovinában, ahol három mérkőzés vár rájuk.

A délutáni mérkőzés eredménye:
1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – ZOK Osijek 3:0 (19, 24, 30)

Diamant: Iricanin 14, Sitkey 4, Horváth A. 14, Kanizsai 10, Leidgeb 8, Lutter L. 2. Csere: Csitári (liberó), Araujo 7, Kocsi 3, Harmath 3, Szívós. Vezetőedző: Zarka Péter.

Címkék: Osijek, női röplabda, felkészülés, diamant, sport