A Spartacus Vitorlás Egylet műemlék klubháza az EMMI támogatásával megújult, ez a tóparti épület ad helyet a versenyirodának, a versenybíróság tárgyalóinak, és a sajtóközpontnak. A klub saját erőből új vizesblokkot épített a résztvevők kiszolgálására. Balatonföldvár városa is felkészült az indulók – és a jelentős mennyiségű jármű, utánfutó, sporteszköz – fogadására.

Nevezési rekord született: az olimpiai Finn dingi hajóosztály világbajnokságára az utóbbi harmincöt évben még sohasem neveztek ilyen sokan.

A legfrissebb – és még nem végleges! - nevezési adatok szerint 32 nemzet 124 sportolója érkezik a vizes világbajnokság utáni, olimpiai számban rendezett legnagyobb hazai megmérettetésre.

A nagy érdeklődést részben magyarázza a verseny különlegessége: a 2005-ös moszkvai világbajnokságot kivéve eddig mindig tengeren rendezték ezt az eseményt. A tengeri nemzetek sportolóinak új kihívás, a leginkább tavon vitorlázóknak plusz esély lehet a balatoni helyszín.

null

Az Opel Finn Gold Cup mezőnyében éremesélyekkel indulhat az idén remek formában lévő olimpikon vitorlázónk, Berecz Zsombor.

A versenyt az Opel Magyarország, az EMMI, a Magyar Vitorlás Szövetség, és Balatonföldvár városa támogatásával rendezi a Spartacus Vitorlás Egylet, a legeredményesebb magyar vitorlásklub.

A verseny fővédnöke dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára, olimpiai, világ és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó.

A világbajnokság programja:

Szeptember 1., péntek felmérés, nevezés

Szeptember 2., szombat felmérés, nevezés, 18.00 megnyitó

Szeptember 3., vasárnap felmérés, nevezés, 14.00 próbafutam

Szeptember 4-9., hétfő-szombat versenynapok (terv szerint 10.00-tól)

Szeptember 10., vasárnap 10.30 medal race (első 10 helyen állónak)

12.00 döntő (a mezőny többi részének) 

Címkék: vitorlázás, balatonföldvár, világbajnokság, sport