A fővárosi Lupa-tónál befejeződött a strandröplabda országos bajnokság döntője. A nőknél új rekordot felállítva Lakatos Enikő és Lutter Eszter sorozatban negyedik bajnoki címét szerezte meg, míg a férfiaknál Nacsa Gábor és Bagics Balázs nyakába került az aranyérem - utóbbi ugyancsak új csúcsot elérve ötödször végzett az első helyen a férfiaknál. A kaposvári-gödöllői illetőségű Háfra testvérpár a negyedik helyen zárt.

A nők mezőnyében már a rajtnál kihullott egy éremesélyes, hiszen a Kovács-ikrek sérülés miatt nem tudták vállalni az indulást - írja beszámolójában a hunvolley.hu. Juraszik Patrícia és Miklai Zsanett már a nyolcba sem tudott bekerülni, Ancsin Kitti és Dégi Barbara előbb a bajnoki címvédő Lakatos, Lutter párostól, majd a hat közé kerülésért Dénesi Brigittától és Győri Pannitól kapott ki. Szombathelyi Szandrát és Vacsi Evelint előbb Szabó Dorottya és Tóth Eszter, majd a 2013-as bajnok Kiss-testvérek, Regina és Viktória győzte le az elődöntőbe kerülésért.

fotó: hunvolley.hu
fotó: hunvolley.hu

Az idén mindhárom ob-fordulóban döntőt játszó Lakatos Enikő és Lutter Eszter viszont megállíthatatlan volt, csakúgy, mint a másik ágon Szabó és Tóth. Kissék mellett a négy közé egy másik testvérpár, Háfra Dominika (Kaposvári Röplabda Akadémia) és Orsolya (Gödöllő).

Másnap aztán Lakatos és Lutter könnyedén jutottak a döntőbe a Háfra testvérekkel szemben, Szabó Dorottya és Tóth Eszter viszont alaposan megizzadt a 2013-ban bajnok Kiss-testvérek, Regina és Viktória ellen. Mi több, a döntő szettben Kisséknek 14:11-nél három meccslabdája is volt, ám végül így is előbbiek harcolták ki a finálét. Kissék aztán a bronzzal vigasztalódtak Háfráék 2:0 arányú legyőzését követően, míg a döntőben parádés labdameneteket is láthattunk: Szabó és Tóth másfél szetten keresztül tartotta a lépést a címvédővel, de az utóbbi időben külföldi versenyeken is pallérozódott címvédők a végén rend szerint felül tudtak kerekedni, így sorozatban negyedszer is megnyerték az aranyérmet, amire a magyar strandröplabdázás történetében még nem volt példa. Érdekesség, hogy Lutter Eszter testvére, Liza immár az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es teremcsapatának játékosa.

fotó: hunvolley.hu
fotó: hunvolley.hu

A férfiaknál a Fino korábbi csapatkapitánya, Bagics Balázs és Nacsa Gábor szintén két, de egészen szoros játszmában győzték le Takács Geriéket, s így előbbi ötödik (elsőként a férfiak között - hasonló teljesítményre csak Nyári Virág volt képes a nőknél), utóbbi második bajnoki címét ünnepelte a Lupa Beachre kilátogató szép számú közönség előtt.

2014-ben vezette be a Magyar Röplabda Szövetség a strandröplabdázásban is a kötelező igazolásokat. Eleinte sokan csak szükséges rossznak tartották az intézkedést, ám mióta kiderült, hogy a röplabda, s ezen belül a strandröplabda is csatlakozik a látvány-, azaz a TAO-sportágakhoz, azóta már nem babra megy a játék. A hölgyeknél viszont a tavalyi évhez hasonlóan egyértelműen gödöllői uralom volt: tizenhárom versenyzőjük lépett pályára a fináléban, pedig sérülés miatt az ugyancsak éremesélyes Kovács-ikrek el sem tudtak indulni. Azonban így is öt párosban képviseltették magukat az első hatban, csak a negyedik helyezett Háfra Dominika játszott kaposvári, az ötödik helyen záró Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin duó pedig nyíregyházi színekben.

Címkék: strandröplabda, Diamant, Fino, sport