Bajnokok Ligája-győztes, válogatott röplabdázóval erősíti még tovább sorait a Fino Kaposvár rekordbajnok férfi röplabdacsapata. A címvédő somogyi együttesben folytatja pályafutását a 33 esztendős Nagy Péter, aki hétfőn meg is kezdi a felkészülést az új társakkal a következő évadra.

A kecskeméti nevelésű röplabdázó szép és eredményes pályafutást tudhat a magáénak: a magyar pontvadászat után több erős külföldi bajnokságban is kipróbálhatta magát és bizonyíthatta tehetségét. 2004-ben igazolt a német élcsapathoz, a VfB Friedrichshafen gárdájához, amelynek színeiben három évvel később egészen a Bajnokok Ligája-győzelemig jutott, miután az együttes a moszkvai négyes döntőben előbb az olasz Lube Macerata, majd a fináléban a Tours ellen is győzött.

Nagy Péter
Nagy Péter

Nagy Péter volt az első magyar röplabdázó, aki diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban. A válogatott ütő a folytatásban Olaszországban, Ausztriában, Romániában és Törökországban is játszott. A román Remat Zalau csapatában együtt szerepelt a kaposváriak korábbi kiválóságával, Geiger Andrással, és ugyancsak pályára léphetett a BL-ben. A 33 esztendős klasszis az elmúlt évadot Kecskeméten kezdte, aztán a román I. osztályú Dés csapatában ütötte a labdát. Az újabb állomáshely pedig az elmúlt 25 év legeredményesebb magyar egyesülete lesz.

Nagy Péter szerződtetésében fontos szerepet játszott, hogy igazi vezéregyéniség lehet a pályán, és nem csak pontjai jelentenek majd sokat a kaposváriaknak, hanem az is, hogy a tapasztaltabb társakkal együtt összefogja és segítse a Fino tehetséges fiataljait.

 

Címkék: Nagy Péter, Bajnokok Ligája, igazolás, Fino, röplabda, sport