Megújult a stadion, kicserélődött a csapat, és új a cél is: tavaly még csak óhaj volt, idén már elvárás a feljutás. Az NB III nyugati csoportja nem sokat gyengült tavaly óta, csupán a Győri ETO lépett feljebb, így erős riválisok várnak a Rákóczira, mivel az Érd, az Ajka, a Csorna vagy akár a sötét lónak tűnő Pápa is keményen beleszólhat a feljutásért vívott harcba. Ennek megfelelően erősítettek a zöld-fehérek, és bár Müllerlei vagy Zsivóczky nem lett alapember, a bajnokság gólkirálya, Hujber és a középpálya motorja, Pintér biztosan nagyon fog hiányozni.

A távozók helyét viszont rutinos labdarúgók próbálják betölteni, a korábbi magyar gólkirály és válogatott Rajczi még mindig hasznos futballista, de erősítésnek tűnik az NB I-et nem csak hírből ismerő Vachtler és Andorka is.

- Én úgy gondolom, hogy kemény munkát végeztünk a nyáron, a felkészülési mérkőzéseink jól sikerültek. Egyértelmű célunk a feljutás, ami úgy gondolom, meg is lesz - mondta Nagy Krisztián.

A BKV Előre csapatának nevében benne van a cél is: mindig előrébb jutni. A nagymúltú csapat tavaly a keleti csoportban vitézkedett, közepes teljesítményt nyújtva. Bajnokin csaknem 15 éve, még Prukner László irányítása alatt a másodosztályban találkozott a két klub Kaposváron, akkor magabiztosan győztek a zöld-fehérek. Ha most ennyi labda kerülne a fővárosiak hálójába, biztosan meglenne a siker. A valóságban azonban ennél nehezebb feladataik lesznek Rajcziéknak.

- az Ajka, a Pápa, és az Érd is veszélyes, de úgy igazoltunk posztokra, és úgy végzetük a munkát, hogy ez együtt elég kell, legyen arra, hogy feljussunk az NB II-be - tette hozzá Kollega Krisztián.

A mérkőzés holnap 17 óra 30 perckor kezdődik a Rákóczi stadionban, a csapat tehát előreláthatólag mindig pénteken vívja majd hazai találkozóit.

Címkék: rajczi, rákóczi, labdarúgás, sport