Remélhetőleg szeptemberben az Európa-bajnokság végén is ugyanúgy ünnepel majd a magyar U17-es vízilabda válogatott, mint vasárnap Kaposváron. A korosztályos együttes csont nélkül nyerte meg a hétvégi, montenegró, szerbia és törökország részvételével zajló felkészülési tornáját. A magyarok mindhárom meccsüket megnyerték, így bizakodva várhatják az Eb-t.

"Abszolút bizakodunk, úgy gondolom, hogy egy magyar válogatott az máshogy nem mehet világversenyre, csak úgy, hogy meg szeretné nyerni. Úgyhogy maximálisan szolgálta a felkészülést ez a torna, amit meg szeretnék köszönni a kaposvári klubnak, Kaposvár városának, és a magyar vízilabda szövetségnek, hogy itt lehettünk, és tányleg a felkészülésünkbe be tudtunk iktatni egy olyan rangos megmérettetést, ami mindenképp az Eb-felkészülést szolgálja." - összegezte a tornát Horváth János, szövetségi kapitány.

A nemzeti együttes Szerbiát 9-6-ra, Montenegrót pedig 6-5-re vertek meg, ami tekintve, hogy két, már ebben a korosztályban is nagyon erős nemzetről van szó, remek eredmény. Törökországgal gólgazdag, 13-11-es meccset játszottak a mieink. A hétvége folyamán nem csak a magyarokat szorongatták meg a törökök, Szerbia és Montenegró is csak egy-egy góllal tudott nyerni ellenük, így a török válogatott is jó előjelekkel várhatja az Eb-t.

ifi vízilabda válogatott

"A világ legjobb csapatai ellen játszhattunk, ez pedig nagyon jó felkészülést jelentett számunkra az Európa-bajnokság előtt. Nagyon sokat tanultunk ezen a hétvégén, szoros meccseket tudtunk játszani a legjobbakkal, ami nagyon nagy fejlődést jelez a részünkről. Köszönjük Kaposvárnak és a magyar szövetségnek, hogy meghívtak minket." - mondta a törökök szövetségi kapitánya, Avi Yensarfati.

A törökök a negyedik helyet szerezték meg, míg a bronzérmet montenegró kaparintotta meg. Szerbia egyedül a magyaroktól kapott ki, s a második helyen zárt, a csapat tagjai szerint pedig ez az eredmény jónak mondható egy hónappal az Eb előtt.

"Három szoros meccsünk volt, melyeken úgy vélem, jól játszottunk. Két meghatározó játékosunk is hiányzott most, mindketten vállsérüléssel bajlódnak. Nélkülük is egész jó eredményt értünk el, szóval össességében én pozitívan értékelem a hétvégét" - vélekedett Aleksandar Timotijevic, a szerbek játékosa.

A tornagyőztes magyar együttes egy kis pihenő után szerdán áll újra edzésbe, a hétvégén pedig visszatér Kaposvárra. A magyar válogatott péntektől több közös edzést is tart a horvátokkal, illetve három felkészülési meccset is játszik majd egymással a két csapat.

Címkék: ifjúsági, válogatott, felkészülés, torna, vízilabda, Kaposvár, sport