A nagy meleg rányomta a bélyegét az első negyedórára. Ezt követően kezdtek éledezni a csapatok. Előbb a vendégek támadója, Fejes emelete át a labdát a kifutó Slakta és a kapu felett is. A másik oldalon Kollega hibázott el egy ziccert, pedig már csak Filipániccsal állt szemben. Az ivószünet után ismét Fejes veszélyeztetett: kapáslövését Slakta nagy bravúrral szedte ki a jobb alsóból. Pár perc múlva azonban már ő is tehetetlen volt. Bakos szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Fejes értékesítette, Slakta ugyan érezte az irányt, de nem tudott hárítani.

A folytatásban előbb Böjte emelése kerülte el a felső lécet, majd Filipánics mutatott be nagy védést Androka lövésénél. A szünet előtt azonban jött az újabb büntető: ezúttal is Bakos szabálytalankodott, az ítéletet pedig Bata magabiztosan hajtotta végre, így kétgólos vendégelőnnyel vonultak szünetre a felek.

A második félidőre szinte új csapatot küldött pályára Artner Tamás, aminek már a 47. percben meglett az eredménye, hiszen Rajczi Péter közelről szerezte meg csapatunk szépítő találatát, amivel megtört a jég. Csapatunk a folytatásban egy percen belül megfordította az eredményt. Előbb Ivancsics Gellért bombázott kapusból a szekszárdi kapuba, majd Nagy János beadását Kollega Krisztián jutatta a hálóba. Egy újabb Bata-büntetővel azonban sikerült egyenlíteniük a vendégeknek. A hajrában együttesünk is tizenegyeshez jutott, amit Ivancsics Gellért magabiztosan értékesített, így győzelemmel zártuk a felkészülési időszakot.

 Artner Tamás: Az első félidőben nem találtuk a ritmust. Az ellenfél nagyon agresszíven játszott, mi pedig nem mertük elkérni a labdákat a pálya közepén. Ennek ellenére ekkor is megvoltak azok a helyzeteink, amelyek után megszerezhettük volna a vezetést, de nem érdemtelenül volt a Szekszárdnál az előny. A szünet után ragyogó második félidőt produkáltunk, rúgtunk négy gólt, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és sok támadást vezettünk.

Kvanduk János: Intenzív volt a mérkőzés. A kaposváriak sokkal felnőttebb gondolkodásúak és határozottabbak a párharcokban, ebben nekünk még fejlődnünk kell.

 Kaposvári Rákóczi FC–Szekszárdi UFC 4–3 (0–2)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 250 néző. V.: Barna G. (Nagy, Perák).

Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Slakta – Lakatos G., Bakos, Hadaró – Nagy J., Böjte., Ur, Szakály A., Kollega K. – Andorka, Rajczi. II. félidő: Slakta – Szabó A., Ludánszki, Fodor M. – Vachtler, Nagy K., Ivancsics, Kollega K., Nagy J. – Rajczi (Herzsenyák, 88. p.), Sóron. Vezetőedző: Artner Tamás.

Szekszárdi UFC: Filipánics – Kvanduk, Arena, Károly, Dalos – Turi, Lékó, Kozics, Budai – Fejes, Bata. Csere: Szűcs, Rácz, Major, Csigi, Kovács, Preininnger. Vezetőedző: Kvanduk János.

Gólszerzők: Rajczi (47. p.), Ivancsics (65. és a 87. p. – a másodikat 11-esből), Kollega (66. p.) illetve Fejes (31. p. – 11-esből), Bata (45. és a 79. p. – mindkettőt 11-esből).

Címkék: szekszárd, meccs, rákóczi, sport