Az év leghosszabb napjaként is emlegetett versenyen 3,8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és 42,3 kilométer futás várt a sportolókra.

A férfiak mezőnyében a címvédő Flander Márton szakíthatta át először a célszalagot. A bajai versenyző csupán a harmadik helyen kezdte meg a maratoni távú futást, és hősies küzdelem után, új egyéni pályacsúccsal, 8 óra 10 perc 11 másodperces időeredménnyel érkezett a célba.

"Így utólag értelmet nyert az a sok áldozat, amit a felkészülés során meg kellett hoznom. Azzal az egy másodperccel, amikor átszakítottam a célszalagot értelmet nyert ez az egész." - mondta célbaérkezése után Flander Márton.

A másodikként befutó Major József viszont csalódásként élte meg az ezüstöt: "A második hely mindig egy kicsit csalódás. Mindent megpróbáltam, fél perccel értem be Marci után, ma ennyi telt tőlem. Elégedett vagyok az eredményemmel, közel 10 perccel mentem jobbat, mint az eddigi pályacsúcsom."

A legjobb somogyi indulóként a nagyatádi Kocsis Péter a hetedik helyet érdemelte ki, a kaposvári Szilágyi Tamás a 15. helyen zárt.

A nők versenyében ismét a tavalyi magyar bajnok, Hajnal Adrienn szakíthatta át elsőként a célszalagot. Másodikként az ajkai Hubai Tímea teljesítette az embert próbáló távot, a dobogó harmadik fokára pedig a debreceni dr. Szentpéteri Diána állhatott fel.

A kaposváriak korábbi válogatott kajakosa, Hováth Lilla a 11. helyen zárta az atádi erőpróbát.

Címkék: triatlon, ironman, kerékpározás, futás, úszás, Nagyatád, sport