Szerdán újabb versenyszámokkal folytatódott a kaposvári Pannon Lovas Akadémián zajló póni Európa-bajnokság. A díjlovasok csapatversenyében a népes mezőny második fele is bemutatkozott, és az eddigi eredmények összesítése alapján Németország magabiztosan áll az első helyen.

A magyar együttes megőrizte az első napon kivívott nyolcadik helyét.

Érdekesség, hogy a díjlovagló csapatversenyt az utolsó öt lovas már nem tudta lelovagolni, ugyanis kora este komoly vihar csapott le Kaposvárra.

A versenyszám befejezése csütörtökön este várható, de Németország első helyét feltehetően már nem veszélyeztetik a további eredmények. 

Egyéniben is teljes a német fölény: az első három helyen Jana Lang, Lucie-Anouk Baumgürtel, Julia Barbian a sorrend. A magyar indulók közül Iván Hanna a 17., Nagy Panka a 31., Lázár Zsófia a 37., Rapi Kitti pedig a 40. helyen áll.

Csütörtökön a díjugratók egyéni minősítő versenyszámával indul a napi program 8 órakor a szabadtéri pályán, 13 órakor pedig megkezdik háromnapos küzdelmüket a lovastusázók, a díjlovagló számmal. Este nyolctól a Nemzetek Estje zárja a kaposvári világverseny újabb napját.

Címkék: lovasakadémia, Európa-bajnokság, póni, egyetem, Kaposvár, sport