Sorozatban ötödik hazai felkészülési mérkőzését játszotta szerdán a Kaposvári Rákóczi. Artner Tamás együttese a múlt pénteki, Kapronca elleni meccs után újra egy külföldi csapat ellen lépett pályára, nevezetesen a szlovén másodsztályban induló Lendva ellen.

A mérkőzés szakadó esőben indult, emiatt igencsak felázott a pálya, így túl szép játékot nem láthatott a mintegy 300 kilátogató néző.

Küzdést, kemény ütközeteket viszont annál inkább, emiatt kicsit paprikás hangulatú is lett a meccs, az 58. percben pedig egy szabálytalanság után berohantak a vendég cserejátékosok a pályára. A mérkőzést ekkor a játékvezető inkább lefújta.

A hétvégén a tervek szerint Lendvára utazik a Rákóczi egy visszavágóra, ezt követően pedig már csak egy felkészülési meccset játszik a csapat. Az utolsó, augusztus 5-i találkozóról korábban már elmondta a klubvezetés, hogy egy tavaly még a Bajnokok Ligájában szereplő együttes érkezhet Kaposvárra, mostanra pedig kiderült, hogy a felújított stadiont a Dinamo Zagreb ellen avathatja fel a Rákóczi.

Azt követően pedig már tétmeccset játszik majd legközelebb a Rákóczi, hiszen augusztus közepén elrajtol a bajnokság. A zöld-fehérek első meccsüket a BKV Előre ellen vívják hazai pályán, ha minden igaz, augusztus 11-én pénteken.

Az időpont azért nem biztos még, mert a klubvezetés szeretné péntekenként megrendezni a hazai mérkőzéseket, de ehhez egyeztetniük kell minden ellenféllel.

Címkék: lendva, rákóczi, felkészülés, mérkőzés, sport