Mint szinte minden vízilabda-csapat, a Kaposvári VK is jó pár hossz úszással kezdte meg a felkészülést a 2017/2018-as szezonra. A Szécsi Zoltán vezette együttesre a következő napokban is hasonló tréningek várnak.

- Mindent úgy alakítunk, hogy szeptember, október, novemberben csúcsforma legyen. Ennek ellenére a tavalyihoz képest egy héttel talán korábban kezdtünk. Ez egy fizikális, hosszú hét. Van benne öt szárazföldi edzés, három lábtempó és összesen 25 km úszás, úgyhogy bízom benne, hogy ha ezt a fiúk végigcsinálják, akkor utána már el tudjuk kezdeni az érdemi munkát - összegezte a fiúkra váró munkát a KVK edzője, Szécsi Zoltán.

Akárcsak az elmúlt két idényben, a következő szezonban is kétcsoportos lesz az alapszakasz. Az OB I. tizenhatcsapatos mezőnyét kétfelé osztják, a csoportokból pedig a legjobb négy juthat a felsőházba.

A KVK tavaly és azelőtt is nehéz nyolcasba került, és végül nem is sikerült a legjobbak közé jutnia. Idén azonban Szécsiék megszakítanák a rossz szériát.

- Mindenképpen a felsőházba akarunk bejutni, ez nem képezi bármiféle mérlegelés, vagy vita tárgyát. A Kaposvárnak idén be kell jutni a felsőházba, ha törik, ha szakad, ha ilyen a csoport, ha olyan. Nyilván az egyik út egy könnyebb út, a másik út meg egy nehezebb, de az nem jelenti azt, hogy járhatatlan - tette hozzá Szécsi.

A bajnokság erőviszonyát tekintve továbbra is van négy kiemelkedő csapat, akiknek szinte biztos helyük van a nyolc között. Rajtuk kívül viszont bárki odaérhet a felsőházba a többi 12 csapat közül.

A KVK első edzésén többnyire ismerős arcokkal lehetett találkozni. A csapattól hárman távoztak, nevezetesen ifjabb Berta József, valamint Polovic Krisztián és Hegedűs Bence. Helyükre ketten érkeztek, a fiatal Lukács Ábel Miskolcról, valamint a szintén junior korú montenegrói Nikola Giga, aki tavaly a francia első osztályú Lille játékosa volt.

- Elsősorban azért választottam Kaposvárt, mert a magyar a legjobb liga a világon. Nagy kihívás lesz ebben a bajnokságban játszani, de én állok elébe, és szeretném a legjobbamat nyújtani - mondta a KVK friss igazolása - válaszolta Nikola Giga.

A 2017/2018-as szezonnak egyelőre még nincs kész versenykiírása, de várhatóan szeptember végén, október elején rajtol majd a bajnokság, előtte pedig egy kupaforduló is vár majd a KVK-ra.

Címkék: lukács ábel, nikola giga, kaposvári vízilabda klub, felkészülés, sport