Házigazdaként mindkét magyar röplabda-válogatott ott lesz majd a mezőnyben. A fiúegyüttesben öt kaposvári sportember is szerepet kap: négyen játékosként, Demeter András pedig edzőként szeretné hozzátenni a részét a sikerhez.

A magyar fiúk az Európa-bajnok Csehországgal, Oroszországgal és Lengyelországgal kerültek egy négyesbe. A csoportmeccseket hétfőtől szerdáig rendezik a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában, ahonnan az első kettő az elődöntőbe jut, a harmadik és negyedik pedig az 5-8. helyért játszhat. Egy napos szünetet követően pénteken jönnek az elődöntők, szombaton pedig a helyosztók, azaz függetlenül az elért eredménytől minden válogatott öt meccset vív.

Az oroszokkal és a lengyelekkel már játszottunk a tavaszi, szintén győri Európa-bajnokság csoportkörében, és úgy gondolom, ha jól játszunk, meg tudjuk őket szorongatni, sőt, a lengyeleket akár meg is verhetjük. A csehekkel már sokszor játszottunk a MEVZA keretein belül, le is győztük őket, úgyhogy most is meglephetjük ezt az együttest. Bízom benne, hogy szetteket, esetleg meccseket nyerünk majd ebben az erős mezőnyben - mondta Kiss Máté.

- Egy hosszú, de jó hangulatú felkészülésen van túl a csapat – folytatta Máté klubtársa, Szabó Barna. - Szerencsére volt időnk együtt sokat edzeni, így én úgy érzem, hogy minden körülmény adott egy szép eredmény eléréséhez az EYOF-on. Mindkét csoportban kemény ellenfelek vannak, akikkel a korábbiakban több-kevesebb sikerrel zártuk mérkőzéseinket. Ettől függetlenül én erős és  színvonalas játékra számítok. Természetesen szeretnénk meccseket nyerni, de a legfontosabb, hogy emelt fővel tudjuk elhagyni a pályát.

Egy 4 hetes etapon vagyunk túl, aminek már az elején látszott, hogy mindenki mennyire várja ezt a nagy megmérettetést. Természetesen a sok edzés mellett a vezetőség biztosított pihenésre, regenerálódásra is időt. Úgy gondolom, mindenki megpróbált a lehető legjobb módon felkészülni az Európai Ifjúsági Olimpiára, és szeretnénk kamatoztatni ezt a sok belefektetett energiát. Lehetőséget kapva szeretnék 100%-ot nyújtani valamennyi meccsen - tette hozzá Szabó Bence, aki ugyancsak remek szezont zárt a kaposvári felnőtt csapat és az akadémia tagjaként.

Az ötödik kaposvári résztvevő a Fino nyáron igazolt ütője, Horváth Kristóf.

A magyar fiúcsapat csoportmeccsei

Július 24. 16:30 Magyarország – Oroszország
Július 25. 16:30 Magyarország – Csehország
Július 26. 16:30 Magyarország – Lengyelország

Címkék: eyof, röplabda, kaposvár, sport