Bosits Bíborka és lova, Ami a tavalyi Póni Eb-n is szerepeltek, ami már önmagában is figyelemreméltó eredmény, hiszen ő volt az első olyan lovasunk, aki díjugratásban képviselte hazánk színeit az Eb-n.

A 14 éves Vas megyei tehetség hét éve lovagol. 2013-ban tette le a rajtengedély vizsgát, jelenleg Ausztriába jár iskolába, Ami egy szürke Connemara kanca.

2012-ben került a sportolóhoz, akkor még 1 méteren versenyzett. Sok munkával sikerült kihozni belőle a mostani magasságot, ami a tavalyi dániai póni Eb-n 130 cm volt.

 -Az Eb nagy élmény volt, az országok felvonulásától a verseny végéig. Nagyon technikás, komoly, nehéz pályákon kellett bizonyítanom, sokkal nevesebb lovasokkal és képzettebb pónikkal szemben. Minden pályát sikeresen teljesítettem, több-kevesebb hibaponttal, de úgy érzem, hogy helytálltam. Sokat tanultam ezen a versenyen, ez még több lendületet adott, hogy az idén hazánkban megrendezendő Póni Eb-n ismét elinduljak. A felkészítést  az edzőmnek, Mráz Tamásnak köszönhetem, a lehetőséget hogy lovagolhassak és versenyezhetek, a szüleimnek. Emellett meg szeretném említeni a póni díjlovasok kedvességét és támogatását  a tavalyi Eb-n - fogalmazott a lovas.

Címkék: Bosits Bíborka, póni európa-bajnokság, kaposvár, sport