Már tíz perc játék után a hazaiaknál volt az előny. Sóron Tibor vezette keresztbe a labdát a tizenhatoson belül, majd jobbal a bal alsóba gurított.

Ezt megelőzően a vendégeknek is volt egy nagyobb helyzetük, melyből Kondor Kristóf gólt is szerzett, de les miatt érvénytelenítette azt a játékvezető.

A félidő utolsó percében Fonyódi Bálint szerzett labdát, amit remek ütemben tett Herzsenyák Áron elé, akinek a visszagurításából az üresen érkező Tihanyi Olivér megszerezte a Rákóczi második gólját is.

A 3:0-ás végeredményt Nagy Krisztián állította be egy szépségdíjas találattal.

Artner Tamás csapatában több próbajátékos is pályára lépett, közülük Tihanyi Olivér gólt is szerzett. A másik gólszerzővel, Sóron Tiborral pedig már megegyezett a klubvezetés, így ő is a Rákóczit erősíti a következő szezonban. 

A 24 esztendős csatár az előző szezonban az NB III. Keleti csoportjában nyolcadik helyen végző Rákosmenti KSK csapatában 31 mérkőzésen lépett pályára, melyeken nyolc gólt szerzett. 174 cm magas, jobb lábas labdarúgó korábban megfordult az FC Ajka és a Dunaújváros PASE együttesénél, utóbbival az NB I.-ben is szerepelt, ahol hat mérkőzésen jutott szóhoz. A támadó már dolgozott együtt Artner Tamással, így nem volt ismeretlen a szakmai stáb számára.

Kaposvári Rákóczi FC–Videoton FC II. 3–0 (2–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.: Barna G.

Kaposvári Rákóczi FC, I. félidő: Slakta – Szabó A., Havas, Fodor M.– Fonyódi, Tihanyi, Bodnár, Böjte, Vajda R. (Herzsenyák, 24. p.) – Mayer, Sóron. II. félidő: Fülöp G. – Havas, Ludánszki, Szabó A. – Nagy J., Nagy K., Szakály A., Ivancsics, Kollega K. – Rajczi, Andorka. Vezetőedző: Artner Tamás.

Videoton FC II., I. félidő: Borsos – Bolla, Mocsi, Lipták Á., Lencsés – Réti Takács M. – Pápai, Kondor, Ante – Hadzics. II. félidő: Meskó – Tarnóczi, Szalai T., Újvári, Czinger – Burka, Molnár D. (Andróczi, 76. p.) – Dencinger, Magda, Lassu – Hadzics (Lencsés, 68. p.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Gólszerzők: Sóron (10. p.), Tihanyi (45. p.), Nagy K. (87. p.).

Címkék: edzőmérkőzés, videoton, kaposvári rákóczi, sport