Történelmi megállapodást kötött a Kaposvári Egyetem és a Magyar Labdarúgó Szövetség. Idén szeptembertől "Játékvezető a labdarúgásban" elnevezésű tárgyat indítanak a campuson azzal a céllal, hogy minél több fiatal érdeklődését felkeltsék a szakma iránt.

- Nagy megtiszteltetés, hogy az egyetem befogad bennünket, nagyon nagy lehetőség ez a számunkra, a szakmai munkát Puhl Sándor és Hanacsek Attila vezetésével biztosítani fogjuk, a feltételek pedig rendkívül magas szinten a rendelkezésünkre állnak ezért ezt köszönöm, bízom benne, hogy sikeres együttműködést fogunk folytatni - mondta Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség általános alelnöke.

Somogyban a labdarúgás támogatása során rengeteg új csapat jött létre, ez pedig megsokszorozta a mérkőzések számát, ezért is van szükség újabb játékvezetőkre. Az egyetem a tárgy indításával abban bízik, hogy így a kaposvári és a megyei labdarúgást is segíthetik.

Kaposvári Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Kaposvári Egyetem és a Magyar Labdarúgó Szövetség a „Játékvezetés a labdarúgásban elnevezésű" tárgy indításáról. Az eseményen Prof. Dr. Szávai Ferenc...

- Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a megyében legyen olyan játékvezetői képzés, olyan minőségű, amivel egyrészt talán a sportot is lehet majd erősíteni. Az MLSZ vállalja mindennek a szakmai és anyagi hátterét, mi pedig a helyszínt biztosítjuk - válaszolta Prof. Dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora.

Az együttműködés egyik megálmodója somogy eddigi egyetlen FIFA játékvezetője, Szilvási József volt, aki a sajtótájékoztatón mondott köszönetet az Egyetemnek és az MLSZ-nek.

A szakmai csapat egyik tagja Puhl Sándor lesz, akit négyszer választottak meg a világ legjobb játékvezetőjének. Abban bízik, hogy a diákok a megfelelő szakmai segítséggel elsajátítják mindazon képességeket, melyekkel egy jó játékvezetőnek rendelkeznie kell.

A tantárgyért a Debreceni Egyetem példájára itt is az MLSZ lesz anyagiakban és szakmailag is felelős, és várhatóan Puhl Sándor is tart majd előadásokat az érdeklődőknek.

Címkék: játékvezető a labdarúgásban, óra, kaposvári egyetem, sport