Szombaton az U20-as és a leány U16-os korosztály küzdelmeivel folytatódtak Gyenesdiáson a strandröplabda utánpótlás-bajnokság küzdelmei. Összesen 39 páros lépett homokra ezen a napon, amely igencsak bővelkedett meglepetésekben. A népes mezőnyben ott voltak a Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztályának fiataljai: a leányok U16-os bajnokságán négy párosunk próbált szerencsét.

A leány U16-osoknál volt évekre visszamenőleg a legnépesebb mezőny: összesen 21 páros indult el a versenyen. A két hete Magyar Kupát nyerő Petréd Imola és Szabó Zsófia nagy meglepetésre elvesztette első mérkőzését, így aztán azonnal a vigaszágra került, ott viszont sorban nyerte a meccseket, végül az elődöntőbe és a fináléba is beverekedte magát. Ott aztán magabiztos győzelmet aratott Kovács Evelin és Berkó Liliána ellen, míg a bronzérmet Gubik Hanna és Bátori Bianka szerezte meg.

strandröplabda

A Kaposvári Röplabda Akadémia növendékei közül Kalocsai Kincső és Bradánovics Réka verekedte el magát a főtábláig, onnan azonban már nem vezetett tovább az útjuk, végül a 13. helyen zárták a küzdelmeket. A Balogh Dominika, Balogh Boglárka, a Szerencsés Mimi, Tóth Jázmin és a Zana Fanni, Vajda Virág duó a 17., a 18., illetve a 19. helyen végzett. 

„Nem gyakoroltunk külön erre a versenyre, és a fiatal sportolók még nem is szerepeltek ilyen rangos megmérettetésen ebben a szakágban. A lányok élvezték, hogy ott lehettek Gyenesdiáson, örültek, hogy számos tapasztalattal gazdagodtak, és abban bíznak, hogy máskor is rajthoz állhatnak majd országos strandröplabda-viadalokon” – összegezte a látottakat Rák Rebeka edző.

LEÁNY U16, VÉGEREDMÉNY:

1. Petréd Imola, Szabó Zsófia Orsolya
2. Kovács Evelin Dafné, Berkó Liliana
3. Gubik Hanna, Bátori Blanka
4. Kovács Kata, Tamáska Zita
5. Horváth Júlia Dorottya, Kocsis Zsófia
6. Domján Flóra, Marosi Luca
7. Puskás Sára Noémi, Puskás Petra Eszter
8. Péter Fanni, Szilágyi Júlia
9. Héjj Lotti, Fatér Viktória
10. Ratkai Panna, Sütő Adél
11. Saáry Blanka, Sógor Petra
12. Molnár Zsófi, Kömpf Gréta
13. Kalocsai Kincső, Bradánovics Réka
14. Balogh Csenge, Nagy Laura
15. Kump Alíz, Sorompó Kinga
16. Gábriel Réka, Fatér Jázmin
17. Balogh Dominika, Balogh Boglárka
18. Szerencsés Mimi, Tóth Jázmin
19. Zana Fanni, Vajda Virág
20. Kiss Dorka, Varga Ágota
21. Brandhuber Emese, Nagy Léna

Címkék: u16, strandröplabda, röak, bajnokság, Kaposvár, sport