Mondhatni hazatért a Rákóczi felnőtt csapata, hiszen játékosok visszatérhettek a stadionba a felújítási munkálatokat követően. A zöld-fehérekre ezen héten főleg felmérések és erőnléti edzések várnak, hogy a társaság minél jobb kondícióban legyen az augusztus eleji NB III-as rajtra.

- A következő héttől fogunk belecsapni igazából a felkészülésbe, ahol szinte mindennap két edzésünk lesz. Úgy tervezem, hogy szerda-szombat ritmusban fogunk játszani, de az edzőmérkőzések közötti időszakban elég kemény fizikai munka vár majd a srácokra, mert ezt a bajnokságot nekünk rajt-cél győzelemmel kell megnyernünk, ehhez pedig fizikálisan toppon kell lenniük a fiúknak - válaszolta Artner Tamás, a Rákóczi vezetőedzője.

Az érkezők is most először húzhatták magukra a zöld-fehér szerelést, igaz Rajczi Péternek ismerős lehetett a Rákóczi-címeres mez, hiszen már másodszor tért vissza korábbi sikerei színhelyére.

- Egy sokkal sikeresebb szezonra számítok, mint amikor legutóbb itt voltam, hiszen akkor kiestünk, illetve a Rákóczi is csődbe ment. Most új alapokon nyugszik az együttes és egyértelmű cél az NB II-be jutás - mondta rutinos csatár.

Rajczi mellett Andorka Péter és Fodor Marcell is Kaposváron folytatja pályafutását. A sokat megélt labdarúgókkal pedig egyértelműen a feljutást tűzték ki célul a cukorgyári gödörben.

Az új igazolások kiválasztásánál elsődleges szempont volt a rutin.

- Azok a játékosok maradtak jelen pillanatban, akik tavaly betudták magukat verekedni a kezdőcsapatba. Akiket nem tudtunk beépíteni, vagy kevés esélyt látunk arra, hogy kezdőként játszanak, őket elengedtük és olyan játékosokat hoztunk, akiknek jobbnak kell lenni, mint akik itt voltak. Rutinosabbnak, több csatát megéltnek - tette hozzá Artner-mester.

A szakvezetés több próbázónak is lehetőséget biztosít az elkövetkezendő hetekben, köztük a korábbi kaposvári Böjte Patriknak, valamint a legutóbb a Rákosmenti KSK-t erősítő Sóron Tibornak. Ők elsőként jövő szerdán, a Videoton II ellen léphetnek pályára felkészülési mérkőzésen.

Címkék: felkészülés, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport