Lezajlott Tatán az idei strandröplabda országos bajnokság első fordulója. A férfiaknál végül 27, a nőknél 28 páros nevezett a versenyre. Az indulók magas létszáma miatt pénteken selejtezőt kellett játszania 16 párosnak, mivel a főtáblára 12 csapat jutott automatikusan és 4 hely volt még kiadó.

Az 1. MCM-.Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es teremcsapatának új igazolása, valamint a Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda-szakosztályának igazolt sportolója, Háfra Dominika és nővére, Orsi a 3. helyen kiemelve kezdhette meg a versenyt a főtáblán, így a selejtezőn sikeresen átjutó Faragó Anna és Papp Lujza lett az első ellenfelük.

A lányok magabiztos győzelmet arattak 2:0 arányban. A következő körben a Kovács Dóra – Kovács Eszter testvérpárral játszhattak visszavágót a lipóti döntőben elszenvedett vereség után. A visszavágás sajnos nem sikerült, így maradt a vigaszág. A négybe jutásért így a vigaszágon még három győztes mérkőzés várt a lányokra.

Az első akadályt a Dénesi Brigitta – Győri Panni páros gördítette a Háfra-Háfra páros elé. Az első szettben rendkívül rosszul kezdtek a lányok és ellenfelük 10:0-ra lépett meg. Sajnos felzárkózni sem sikerült, így az első szettet nagyon simán veszítették el. A második szettben már jobb volt a játék összképe, pontosítani sikerült az összes játékelemben, így nagy küzdelemben 24:22-re már a testvérek diadalmaskodtak. Jöhetett a mindent eldöntő 3. szett ahol 15:9 arányban győztek a tesók, jöhetett a második mérkőzés a vigaszágon.

Az ellenfél Ancsin Kitti és Dégi Barbara volt, akiket hullámzó, de végül eredményes játékkal 2:0-ra sikerült legyőzniük. A négy közé kerülésért a Juraszik Patrícia – Miklai Zsanett párost kellett volna legyőzniük Dominikáéknak, azonban ez nem sikerült, így az 5-6. helyen végeztek. Mivel hosszú idő után újra komoly összdíjazása van minden OB tornának – bruttó 800 ezer forintot osztanak szét a legjobb hat-hat páros között eseményenként –, ezért ebben a fordulóban az 5-6. hely megszerzésével pénzjutalommal együtt térhettek haza a lányok.

A két OB forduló között ugyan eltelik egy hét, azonban ez sem volt eseménytelen, hisz a szokásos felkészülő edzések helyett a lányok szerdán is tétmérkőzést játszottak. 2017. július 12 és 16. között kerül megrendezésre – Magyarországon először – Siófokon egy CEV satellite-verseny. Mivel több magyar csapat is szerette volna megmutatni magát a nemzetközi mezőnyben, így az egyetlen szabad selejtezős helyre előselejtezőt kellett játszania a magyar csapatoknak.

A Magyar Röplabda Szövetség a Háfra testvérpár mellett a Nagy testvérpár – Kitti és Szabina – , a Kovács testvérpár, valamint a Kiss Viktória - Oláh Vivien párosok nevezését fogadta el. Végül a Kovács testvérpár munkahelyi elfoglaltság miatt az előselejtezőtől visszalépni kényszerült.

Az óbudai Laborc utcai pályán szerdán játszották le az előselejtezőket. Az első meccsen a Nagy-testvérek 2:0-ra győztek Oláh Vivien és Kiss Viktória ellen, a másodikon viszont a Háfra-testvérek nyertek 2:1-re Nagyék ellen. A harmadik meccsen aztán az Oláh, Kiss-duó szerzett vezetést (21:17), a második szettben 9:7-re vezettek Dominikáék, de ekkor sajnos Oláh Viviennek megroppant a térde, aki ezek után nem merte vállalni a folytatást, így ezt a meccset Háfráék nyerték 2:1-re, s ők szerezték meg a selejtezőben való indulás jogát is.

Mivel Domkának és Orsinak még nincsen nemzetközi ranglistapontja, így ha nem történik visszamondás, akkor a legtöbb ponttal rendelkező Lynne Beattie – Melissa Coutts skót párossal kell megküzdeniük, hogy bekerüljenek a főtáblára.

Addig is még előttük áll a következő hétvégén, a Nyíregyházán megrendezésre kerülő strandröplabda országos bajnokság következő állomása, ahol a fő cél ismét a négy közé kerülés – tájékoztatta lapunkat a testvérpár.

Címkék: háfra dominika, strandröplabda, siófok, sport