Deák Márk távozása után nem sokkal kiderült, ki lesz a Fino rekordbajnok férfi röplabdacsapatának új liberó játékosa. Az új évadban a somogyiak színeiben szerepel majd Pápai Péter, aki Kaposváron született, de még soha nem játszott ebben az együttesben. A 24 esztendős, válogatott sportoló az elmúlt évadban a szlovák élvonalban játszott.

- Érdekes, de kaposvári születésűként eddig még soha nem játszottam a Fino színeiben. Utoljára, még 2006-ban, az 1.MCM.RC-ben szerepeltem szülővárosomban az NB I-ben, és úgy gondoltam, hogy 11 év után hazajövök. Az azóta eltelt időszakban megfordultam a Dunaferr, a Sümeg, a Kecskemét, valamint a Komarno csapatában, bemutatkozhattam az utánpótlás és a felnőtt válogatottban is, most pedig nagy öröm, hogy a bajnokhoz igazolhatok. Hogy mit várok a csapattól? A vezetők nagyon fiatal együttest alakítanak ki, de én szeretem a kihívásokat, és ha azokat a játékosokat, akikkel tárgyalnak, ide tudják hozni, akkor akár komoly eredményeket is el lehet érni. Mi azon leszünk, hogy kiszolgáljuk a közönséget, és egy olyan röplabdalázat csináljunk a sportcsarnokba, amit az idei döntőben már megtapasztalhattunk - válaszolta Pápai.

null

A korábbi 12-szeres diákolimpiai bajnok Pápai Péter 2012-ben lépett pályára először a felnőtt válogatottban, és egy év kihagyást leszámítva, azóta is tagja a keretnek. Néhány napja láthattuk őt Nyíregyházán, az Európa Liga-tornán is.

A sportoló másik nagy álma is megvalósult tavaly, ugyanis kipróbálhatta magát idegenlégiósként, és a szlovák bajnokság hetedik helyét, valamint a kupa negyedik helyét szerezte meg a VK Spartak UJS Komárno színeiben.

Az újabb kihívás Kaposvár, a szülőváros, ami mindenképpen nagy motiváció lehet!

Címkék: pápai péter, deák márk, fino kaposvár, sport