Három generációnyi ember gyűlt össze szombaton a hetesi sportcsarnokban. A találkozónak különös apropója volt, idén ünnepli ugyanis fennállásának 85. évét a Hetes Sport Club.

Az 1932-ben alakult egyesület köreiben több százan sportoltak az évek alatt a különböző bajnokságokban és különbözős sportágakban: jelenleg csak labdarúgó szakosztálya él a Hetes Sport Clubnak, korábban azonban volt asztalitenisz sakk és kézilabda csapata is a falunak.

null

A somogyi község sportéletéből a kiemelkedő sikerek sem hiányoztak. Országos elsőségeket is begyűjtöttek a sportos helyiek, és mint kiderült, Hetes szó szerint egy erős falunak számított.

Hetesen a jelenre is büszkék lehetnek. A labdarúgó együttes ifi és felnőtt csapata is harmadik helyen végzett idén a megye kettő déli csoportjában, a csapattagok pedig az évfordulós ünnepségen vehették át érmeiket.

Díjazták a korábbi csapatvezetők munkáját is, egy-egy emlékplakettel, a múltidéző vetítések után pedig az asztaloknál, egy finom ebéd mellett elevenedtek fel a régmúlt történetei.

Címkék: sportünnep, hetes vikár sc, hetes, sport