A lovas klub rendezvényére ezúttal hat, főként környékbeli egyesület sportolói neveztek.

- Ez most már az egyik hagyományosnak mondható versenyünk. Hatodik éve rendezzük meg, minden évben 2-3 versenyt szoktunk rendezni. Lecsökkentek a fiatalok, a fiatal lovasoknak a száma, úgyhogy valószínűleg ez az egy verseny lesz itt megrendezve, a következő az azt hiszem, hogy majd szeptemberben a Korona Póni Klub rendezésében lesz - tudtuk meg Takács Pétertől, a verseny szervezőjétől.

A hazai pályán versenyző Takács Lili a pályaismeretében is bízhatott a minősítőn.

- Az elején egy kicsit játszott a lovam, de azon kívül nagyon tetszett, szót fogadott, meg nagyon engedékeny volt. A mai verseny az pont ideális, nincs az a nagyon meleg és nincs az a nagyon hideg sem, a pálya is nagyon jó. Én szeretem ezt - tette hozzá Takács Lili.

null

Fehér Sára, a Korona Póni Lovasklub fiatalja saját elmondása szerint szintén jól teljesített a pályán.

- Nagyon jó volt, ahhoz képest, hogy négy éves a lovam, ez volt az első versenyem, nagyon szépen teljesített - mondta Fehér Sára.

A regionális minősítőn a gyakorlottabb lovasok is rajthoz álltak. Így a fiatalabbak testközelből figyelhették példaképeiket. A programok végeztével összesen tizennégy versenyszámban hirdettek győztest a szervezők. A legtöbb elsőség pedig a házigazda Taszári Vitál LSC, a Korona Póni Klub, valamint az Alma Lovas Egyesülethez került.

Címkék: taszár vitál lsc, minősítő, verseny, sport