Lassan két évtizede állandó résztvevője már a Mézga Focisuli a nyár elejei, franciaországi nem hivatalos mini Eb-nek. Az egyesület nem hiányzott az idei megmérettetésről sem. Az U13-as korosztályban 12 ország 24 csapatát felvonultató tornán Mézgáék a 12. helyen végeztek.

- Vegyes érzelmekkel vagyok Franciaország iránt, hisz most már lassan két évtizede járunk erre a nem hivatalos mini Eb elnevezésű nemzetközi tornára. Eredményben érhettünk volna el jobbat is, de ez az itthoni játékkevés ott. Bebizonyosodott, hogy játszottunk egy luxemburgi, ír, francia, belga csapattal, hogy más dimenzióban játszanak, mint a gyerkőceim - mondta a Mézga Pek-Snack Fociovi-Focisuli Club klubvezetője.

Horváth János szerint abban az esetben, ha a meccseken elejétől a végéig koncentráltan játszottak volna fiai, még szebb eredményt érhettek volna el.

- Csak érzékeltetve: vezetünk 1-0-ra, úgy érezzük, hogy ez a meccs már megvan, s erre az ellenfél fordít 2-1-re. Ez, ami nem jó. Addig kellene játszani, amíg az a mérkőzés nincs megnyerve, holott én nem vagyok eredményorientált, de igenis azért bennük kell lenni, hogy "felhúztam ezt a válogatott mezt, és Magyarországért vagyok, akkor az utolsó lehelletemig küzdök" - tette hozzá a klubvezető.

Persze ami az eredménynél is sokkal fontosabb egy ilyen utánpótlás tornán, azok azok az élmények, amelyekkel a gyerekek hazatértek. A kis mézgások tömött lelátók előtt játszhattak, ilyen élményben pedig korábban még nem volt részük.

Mézgáék számára a nyár sem a teljes pihenésről fog szólni. A gyerekek most is lázasan készülnek a július elejei, kaposvári Youth Football Festiválra.

- Három korosztállyal veszünk részt, és ugyanúgy edzünk egész júniusban, amíg el nem kezdődik a fesztivál - mondta Horváth János.

A fiatalokra ráadásul júliusban egy másik nemzetközi torna is vár. Mézgáék a jövő hónap közepén a dán fővárosban, Koppenhágában is megmérettetik magukat.

Címkék: mézga, torna, foci, sport