A Csoki Kupán három hajóosztályban öt nemzet, száznyolcvannyolc ifjú vitorlázója szállt vízre, a hétvégi szeles időjárás pedig kifejezetten kapóra jött az indulóknak. A Spartacus Vitorlás Egylet idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg a viadalt, amelyre több mint 150 hajó nevezett.

- Ez egy ifjúsági pontszerző ranglista verseny, leginkább az optimist osztályban, egyszemélyes hajókkal. Öt nemzet látogatott el: osztrákok, olaszok, horvátok és lett versenyzők vannak a mezőnyben, és persze főleg a magyarok - mondta a Spartacus Vitorlás Egylet főrendezője, Erdélyi Béla.

A szervezőktől azt is megtudtuk, hogy honnan ered az utánpótlás verseny elnevezése.

- Édesipari cégek támogatják a versenyt. Többek között egy vitorlás hajó a futamok között édességet osztogat - tette hozzá a rendező.

A legkiélezettebb csatát végül az optimist osztály küzdelmei hozták, itt Bányai Attila szerezte meg az aranyérmet. A 29-esek osztályában a végig élen álló Kocsis Bálint - Pavlik András páros lett a legjobb, a 420-as osztályban pedi az ugyancsak végig domináló Izsák Botond- Csébfalvi András nyert.

Címkék: csoki, balaton, kupa, sport