Az egyesület két versenyzője is diákolimpiai bajnok lett a saját rendezésű versenyen. Az LSC összesen 14 éremmel zárt, ami igen figyelmre méltó a több mint 500 induló között.

Újra nívós seregszemlét rendezhetett a Lovaskadémia SC RG szakosztálya. Az egyesületet idén a diákolimpia országos döntőjének lebonyolításával bízták meg. A somogyjádi sportcsarnokban összesen több mint 500 versenyző lépett szőnyegre, köztük természetesen az LSC növendékei is.

- Immáron harmadik alkalommal rendezhettük meg az országos diákolimpiát. Idén a somogyjádi sportcsarnokban csináltuk, aminek nagy sikere volt. Több mint 500 versenyző vett részt rajta, három napon át zajlott, első, másod és harmadosztályban, valamint csoportos gimnasztikai versenyszámokban - mondta a Lovasakadémia SC RG klubvezetője, Dr. Balogh Orsolya.

Az érmet szerző lányok között voltak, akik nem csak a sportsiker miatt lehettek boldogok. A továbbtanulás előtt állók ugyanis a diákolimpián dobogós helyezésükkel értékes pontokkal gyarapodtak.

Szerafin Gréta korcsoportjában mindent megnyert, összetettben, szabaddal és karikával is aranynak örülhetett. Felden Petra mellett még öten szereztek ezüst-, illetve bronzérmet, nevezetesen Bajsz Babett, Farkas Júlia, Gyenesei Fanni, Kolics Holli és Károly Kata.

Címkék: lovasakadémia, sport