Fordulatokban. izgalmakban és sikerekben is gazdag volt a közelmúltban véget ért bajnoki évad. A kosárlabdaklub a hetedik helyet szerezte meg, a vízilabdázók pedig a 10. helyen fejezték be a szezont.

A Diamant női röplabda együttese, teljesítve a célkitűzést, egymás után negyedszer is bejutott a felsőházi rájátszásba, és hetedikként végzett az NB I-ben. A Fino férfi röplabdacsapata a bajnokságban úgy védte meg elsőségét, hogy a döntőben 0-2-ről fordított a Pénzügyőr ellen.

A város ezután is a kiemelt sportegyesületek mellett marad. Szita Károly polgármester bejelentette: az élklubok az elmúlt évadhoz hasonlóan, 209 millió forintot kapnak a városi közgyűléstől. Működési támogatásként a KKK 34 és fél, a Fino 35, a Diamant 8 és fél, a Vízilabda Klub 38, a Röplabda Akadémia pedig összesen 16 és fél millió forintot kap.

A csapatok ezen felül eredményességi támogatáshoz is hozzájuthatnak, illetve továbbra is térítésmentesen használhatják a városi sportcsarnokot.

A klubvezetők nevében a Kaposvári KK ügyvezetője kiemelte: az elért eredményeknél is fontosabb, hogy ezek az egyesületek kiemelkedően teljesítenek az utánpótlás-nevelés terén is.

A következő évben a kosárlabdázók újra megcélozzák a felsőházat. A Fino célja egyértelmű: az első hely megszerzése a bajnokságban és a kupában. Az MCM-lányok pedig szeretnének a női röplabda NB I első hat csapata közé kerülni.

A vízilabdázók továbbra is szeretnék megőrizni a helyüket a legjobb magyar csapatok között.

Mindezek után a futball is terítékre került. A közgyűlés úgy döntött, hogy a Kaposvári Labdarúgó Kft részére, a 2017/2018-as bajnoki időszakra, 60 millió forint működési támogatást biztosít abban az esetben, ha a tulajdonosok is beszállnak ugyanekkora összeggel. A polgármester hozzátette: csak akkor utalnak pénzt a labdarúgóknak, ha igazolni tudják, hogy a tavalyi évük nem volt veszteséges.

A város a Bene Ferenc Akadémia támogatását is feltételhez kötötte. A csaknem 16 millió forintot akkor kapja meg az utánpótlás-nevelő egyesület, ha intézkedési tervet dolgoz ki a kiadások csökkentésére.

Egy mai előterjesztés a Rákóczi stadion hasznosítását és üzemeltetését is a Kaposvári Labdarúgó Kft.-re bízta.

Címkék: 1. mcm-diamant kaposvári egyetem, támogatás, kaposvári vk, város, önkormányzat, kaposvári rákóczi, kaposvári kk, fino kaposvár, sport, kaposvár