Első idei tornáját rendezte a Kaposvári Tenisz Klub az Iszák utcai salakos pályákon. Az ötödször kiírt Hotel Dorottya Kupa iránt most is rengetegen érdeklődtek.

- Egyes mezőnyben népes indulók gyűltek össze, fiatalok és idősek, valamint a kezdő mezőny 28 résztvevőt számol - tette hozzá Ihász Attila, az évadnyitó szervezője.

A versenyre a helyi erők mellett, a környező megyékből is érkeztek versenyzők. A legtöbben a kiváló hangulat miatt választják évről-évre az Iszák utcai salakos ütközeteket.

- Minden évben elszoktam indulni, egyéniben meg párosban is. Összehozza az embereket, nem csak kaposváriak indulnak, hanem környékbeliek is és elsősorban a hangulat miatt vagyok itt - válaszolta kérdésünkre Farkas Sándor.

Az indulók között találtunk olyan teniszezőt is, aki élete első versenyén vett részt.

- Egy hónapja kezdtem el teniszezni, előtte triatlonoztam, futottam, bicikliztem, úsztam és egy kicsit abba a sportba belefáradtam és gondoltam valami labdajátékot elkezdek és itt ismerem a társaságot, jó baráti körnek tartom és megpróbáltam egy kicsit játszani, játszogatni - mesélte friss tapasztalatait Lukics János.

A kétnapos verseny végén Minor Levente nyakába került az egyéni győztesnek járó aranyérem, míg a seniorok között Horváth Zoltán lett a legjobb. Férfi párosban is győztest hirdettek a szervezők, itt az Ács Zoltán - Szabó Barna kettős lett a legjobb.

Címkék: iszák utca, kapos tc, hotel dorottya kupa, tenisz, sport