A válogatott center, Leidgeb Noémi és a hazatérő Harmath Zsófia után újabb neves játékos szerződtetését jelentette be az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapatának vezetése. A 22 esztendős Háfra Dominika az Újpest együtteséből érkezik: a lila-fehérekkel idén az ötödik helyet szerezte meg az NB I-ben.

Háfra, fiatal kora ellenére, már csaknem másfél évtizede röplabdázik, és korábban a Gödöllő, illetve a Vasas Óbuda csapatában is szerepelt.

A korábbi korosztályos válogatott játékos eddigi pályafutása során magyar bajnoki ezüst- és bronzérmet is szerzett a Vasas, illetve az UTE színeiben, a Magyar Kupában pedig mindhárom éremből jutott már neki. A 2014/2015-ös évad volt számára eddig a legsikeresebb: a Vasassal előbb Magyar Kupát nyert, majd a bajnokságot a Békéscsaba mögött a második helyen fejezte be. 2016-ban az Újpesttel ért el harmadik helyezést az NB I-ben, és abban a szezonban végig remek teljesítményt nyújtott együttesében.

Háfra Dominika a strandröplabda-pályákon is kiválóan teljesít: 2013-ban magyar bajnoki bronzérmet szerzett, tavaly pedig nővérével kivívta a részvétel jogát az országos döntőn. A 180 centi magas röplabdázó nyitásfogadó-ütőként és feladó-átlóként is bevethető, és az állandó játéklehetőség és a jó eredmény elérése reményében igazol a kaposváriakhoz.

Zarka Péter tanítványai a májusi sportág-népszerűsítő túra után megkezdték nyári pihenőjüket, a felkészülés várhatóan augusztus 21-én indul majd.

Címkék: Háfra Dominka, Újpest, válogatott, Vasas, Diamant, sport