Kétesztendős távollét után újra somogyi színekben szerepel majd a 24 esztendős, 184 centi magas center, Harmath Zsófia, aki egy szezont húzott le Kecskeméten, egyet pedig Jászberényben.

A KNRC saját nevelésű játékosa annak idején fokozatosan kapott egyre nagyobb szerepet a csapatban. A 2013/14-es évadban egyértelműen kulcsemberré, vezéregyéniséggé lépett elő, a sportolónő a legtöbb mérkőzésén centerként játszott, a rájátszásban aztán a feladó-átló posztján is kiválóan teljesített.

Nagy részt vállalt abban, hogy a csapat egymás után kétszer is elverekedte magát a felsőházi rájátszásba, és a nyolcadik helyen végzett.

Harmath Zsófia 2015-ben, nyolc év kaposvári játékot követően döntött a váltás mellett, és úgy nyilatkozott: szüksége volt arra, hogy új impulzusok érjék, és más közegben is szeretett volna bizonyítani. Kaposvárról az újonc Kecskeméthez igazolt, majd Jászberénybe vezetett tovább az útja, ahol az idei szezonban, a bajnokságban és a Magyar Kupában is a negyedik helyen zárt társaival.

null

- Zsófi saját nevelésű játékosként jutott el a felnőtt csapatig, az NB I-ig, és évről évre egyre jobb teljesítményt nyújtott. A Munkácsy gimnázium befejezése után a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán folytatta tanulmányait, és a Kaposvári Röplabda Akadémia utánpótlás-edzőjeként is bemutatkozott. Nagy örömmel várjuk vissza egyre markánsabb terveket szövögető csapatunkba, és reméljük, gyorsan visszailleszkedik majd” – áll az egyesület közleményében.

- Remélem, a következő évadban is teljesülnek a terveink, és szeretnék jó teljesítménnyel hozzájárulni a sikerekhez. Szívesen jöttem haza, mert úgy érzem, folyamatos a fejlődés a kaposvári klubban, én pedig az elmúlt időszak tapasztalatait is felhasználva, szeretnék sok jó mérkőzést játszani a lányokkal - tette hozzá Harmath Zsófia.

A Diamant idei első új igazolása, a szintén center Leidgeb Noémi az elmúlt hétvégén pályára lépett a világbajnoki selejtezőre készülő magyar női válogatott tagjaként az együttes németországi felkészülési találkozóin.

Címkék: harmath zsófia, diamant, kaposvár, röplabda, sport