Ezüstéremmel zárta szereplését a Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino együttese az Országos Ifjúsági Bajnokság nyíregyházi hatos döntőjében. Varga Péter tanítványai a fináléban legnagyobb riválisuktól, a kecskemétiektől szenvedtek 3:1 arányú vereséget.

A kaposváriak a pénteki csoportkört egy győzelemmel és egy vereséggel zárták, szombaton remek szereplésüknek köszönhetően aztán gond nélkül jutottak el a döntőig. A vasárnap délutáni találkozón az a Kecskemét várt a somogyiakra, akiktől a csoportmeccsen 3-1-re kikaptak, így a visszavágás vágya is fűthette fiataljainkat.

Az aranycsata első játszmáját a RÖAK nyerte, majd egyenlítettek az alföldiek. A folytatásban is szoros, izgalmas küzdelmet láthattak a nézők, és végül a Kecskemét kerekedett felül. A kaposváriak a tavalyi arany után az idén szépen csillogó ezüsttel fejezték be szereplésüket. A csapat legjobbja címet Kalmár Ákos érdemelte ki, a torna legtechnikásabb játékosának járó különdíjat pedig Kiss Máté vehette át.

„Büszke vagyok a csapatra, összességében elégedettek lehetünk a szereplésünkkel - összegezte a torna tapasztalatait Varga Péter edző. - A Kecskemét ellen bátran és eredményesen kezdtünk, aztán többször beragadtunk egy-egy állásba, és bele-belehibáztunk a támadásokba. A Kecskemét egy Pesti Marcival feltétlenül jobb volt nálunk. A junior döntőben megpróbálunk még jobban teljesíteni.”

A lányok mezőnyében a Vasas szerezte meg a bajnoki címet, miután négy szettben legyőzte a Békéscsabát.

A következő hétvégén, május 26. és 28. között a junior korosztály döntőjével folytatódik a program, és a háromnapos, rangos viadalnak Kaposvár adhat otthont.

Fiúk. dr. Tarnawa Ferdinánd Országos Ifjúsági Bajnokság, döntő:
HÉP-Kecskeméti RC - Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino 3:1 (-22, 17, 21, 21)

Lányok. Torma Ágnes Országos Ifjúsági Bajnokság, döntő:
Vasas Óbuda - Békéscsabai RSE 3:1 (20, -22, 10, 16)

Címkék: oib, ezüst, döntő, második, Kecskemét, Kaposvár, sport