A rendező Kaposvári Textiles Modellező Klub tagjai több kategóriában is dobogóra állhattak.

Kaposváron gyűlt össze idén először a magyar autómodellezés krémje, a somogyi megyeszékhely adott otthont ugyanis az országos bajnokság nyitóversenyének. A Jutai úti Textiles versenypálya azonban kezdetben a fűnyíró és a hőlégfúvó hangjától volt hangos, az esős idő miatt ugyanis a pálya szárításával kellett foglalkozniuk a rendezőknek

Az ob első fordulóján nem csak magyar versenyzők tették tiszteletüket Kaposváron. A viadalt két német versenyző emelte nemzetköziv versennyé.

Összesen hat kategóriában 41 modell körözött a kaposvári pályán. A Textiles Modellező Klub színeiben természetesen az örökös bajnok, Bogdán Endre is megmérettette autómodelljét, de a tavalyi Eb-n dobogós helyet elérő Pásztor Róbert is nevezett a versenyre.

Az ob nyitóversenyén végül kifogott Pásztor Róberten a technika ördöge, így nem indította el modelljét. Hazai sikerekből azonban így sem volt hiány. A 10 köbcentisek kategóriájában egyenesen Textiles dobogó alakult ki. Bogdán Endre lett az első, mögötte pedig Dusa Adnrás, Szentesi Norbert sorrend alakult ki. A 3,5 cm3 B kategóriájában Tamasóczki Tamás második helyet ért el, míg Tamasóczki Mihály a harmadik helyen zárt. 11 indulóból a negyedik helyen végzett Nagy Zoltán a 2,5 köbcentisek között, a legkisebb katagóriában, a 1,5 köbcentisek versenyében pedig Tamasóczki Tamás elcsípett egy harmadik helyet is.

Címkék: modell, szezon, autó, sport