Az biztos, hogy szombaton utoljára száll harcba a Városi Fürdőben a KVK, na de, hogy ez a mérkőzés egyben a szezon utolsó mérkőzése lesz-e, az a Honvéd elleni találkozó eredményétől függ. A kaposváriak az ob I. kilencedik helyéért kiírt párharc első mérkőzésén vereséget szenvedtek a fővárosiak otthonában. A sorozat két győzelemig tart, így ha a KVK szombaton nem tudna győzni, az a szezon végét jelentené számukra. Szécsiék persze igyekeznek elkerülni mindezt.

- Mindenképpen nyerni akarunk, hogy utána szerdán tudjunk menni a Kőér utcába. Már csak azért is, mert végre ilyen csodálatos körülmények között tudunk edzeni, szabad ég alatt, a nap is süt, úgyhogy jó lenne még hétfőn, kedden is készülni egy mérkőzésre - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub vezetőedzője, Szécsi Zoltán.

A sátorbontás ideje alatt ugyanis a KVK Balatonfűzfő és Kaposvár között ingázott, Szécsi Zoltán ugyanis a Veszprém megyei településen vezényelt edzéseket csapatának. Mindez némileg megnehezítette a felkészülést, de Szécsi reméli, a hazai környezet kihozza a maximumot majd fiaiból.

A Honvéd csapatát többek között olyan játékosok erősítik, mint Szívós Márton, Steinmecz Barnabás, vagy Kiss Gergely. A világ és olimpiai bajnokokkal felálló együttes ellen Szécsi nem készül különösebb változtatást eszközölni csapata játékában. Véleménye szerint első sorban a helyzet kihasználásukon kellene javítaniuk, a győzelem megszerzéséhez.

A szombati mérkőzés egyvalaki számára többet jelent majd egy egszerű helyosztó csatánál. Ifj. Berta József ugyanis utolsó meccsét játtsza majd kaposvári színekben, a következő szezontól ugyanis a Miskolc csapatát erősíti majd, akikkel nemzetközi szinten is kipróbálhatja majd magát.

- Azért döntöttem így, mert most megszerezte az ötödik helyet a Miskolc, és ezáltal Euro Kupában fogunk indulni jövőre. Ez mindenféleképpen előrelépés a karrieremben, és meg tudom mutatni magam nemzetközi szinten is. Remélem, hogy összejön a váltás. Az biztos, hogy hiányozni fog Kaposvár - mondta Ifj. Berta József.

A KVK - Honvéd mérkőzés szombaton 16 órakor kezdődik majd a Városi Fürdőben. A találkozót ezúttal is élőben közvetítjük majd videós hírportálunkon.

Címkék: honvéd, kvk, vízilabda, sport