Rendkívül fontos meccsre készültek a kaposváriak, hiszen ettől a csatától is függött, hogy biztosítják-e helyüket a legjobb nyolc közt, vagy véget ér számukra a 2016/2017-es bajnokság.

A találkozót Hendlein Roland törött lábujjal is vállalta, jelezve, hogy csapatkapitányként példát kell mutatnia. Az első találat éppen az ő nevéhez fűződött, melyet még további kettővel toldott meg. Budimir pontjaival tartotta a lépést a baranyai alakulat, amely Smith második triplájával 12–13-nál vette át a vezetést. A legjobbkor jöttek Frazier kosarai, s ha Simms nem hagyja ki büntetőit akár nagyobb előnyt is kiharcolhatott volna a hazai alakulat.

A második negyed gyors kaposvári pontokkal kezdődött, jött is azonnal Csirke Ferenc időkérése. Smith újabb triplája nem engedte, hogy leszakadjon a Pécs, de Cooke első pontjaival már a tíz pont közeli volt a különbség. A negyed hajrájában nagyot küzdött a keményen védekező baranyaiak ellen a somogyi alakulat, amely Frazier pazar triplája miatt 45–36-os vezetéssel zárhatta a félidőt.

A folytatásban Wisseh triplájára azonnal jött Smith válasza, majd Cooke blokkolta szépen Supola kísérletét. A pécsi hátvéd aztán hét ponttal zárkóztatta csapatát, de Hendlein zsákolása, majd Cooke ziccere után 60–49 állt az eredményjelzőn. A 27. percben a reklamáló Csirke Ferenc kapott technikait, a somogyiak pedig Simms révén tartották az előnyt. Harazin sportszerűtlen hibája után a kezét fájlaló Hendlein helyett Frazier dobta be a büntetőket. Fodor bravúros triplája és Wisseh gyors ziccere remek zárása volt a harmadik játékrésznek, így 74–55-el indulhatott az utolsó szakasz.

A húsz pont feletti vezetés nyomán becsúszott néhány figyelmetlen akció is, emiatt az utolsó öt perc 85–65-ös hazai előnynél kezdődött. A vérszemet kapó baranyaiak fokozatosan dolgozták le hátrányukat, Fekete Ádámnak pedig másodszor is időt kellett kérnie. Az utolsó percekben rendezte sorait a Kaposvári KK, amely győzelmével bejutott a legjobb nyolc közé.

Fekete Ádám:A hetedik hely reális számunkra. Az eddigi teljesítményünk egészét nézve büszkék lehetünk erre. A középszakaszban erős csapatokkal játszottunk, melyek keményen védekeztek és ezt nem mindig sikerült feltörnünk. Nem akarok a sérülésekkel foglalkozni, mert mindenki láthatta, hogy aki pályára került, az nagyot harcolt. A folytatásban minden tőlünk telhetőt megteszünk és szeretnénk komoly játékerőt képviselni ellenfelünkkel szemben.

Csirke Ferenc:Az egész éves teljesítményt tekintve megérdemelten jutott a rájátszásba a Kaposvár, ahogy mi is. Az elmúlt nyolc év legjobb eredményét értük el a hatodik helyezéssel. Ezen a találkozón pont abban buktunk, amiben a középszakasz során nem. Tizennyolc támadó lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek, és a négyes poszton fizikailag is erősebbek voltak. Ez, valamint a tizenhét eladott labdánk eredményezte a vereségünket.

Kaposvári KK–Pécsi VSK-PANNONPOWER 91–76 (21–17, 24–19, 29–19, 17–21)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Benczur T., Boros T., Fodor A.

Kaposvári KK: Wisseh (11/3), Frazier (29/3), Cooke (8), Hendlein (16), Simms (19). Csere: Fodor M. (5/3), Baki (3/3), Papp P. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Nelson (-), Supola (12/6), Smith (23/12), Budimir (14/3), Sejfic (7). Csere: Halász (10), Harazin (-), Antóni (-), Bíró (8/6), Bödör (2). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Szentendrei Áron.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 8–5, 7. perc: 16–15, 12. perc: 29–20, 17. perc: 39–33, 22. perc: 52–45, 27. perc: 62–51, 32. perc: 78–57, 37. perc: 87–70. Jók: Hendlein, Frazier, Simms, Wisseh, illetve Smith.

Címkék: meccs, kkk, kosárlabda, sport